BudgetEnergie

Geef een beoordeling

Vraag je je af of je misschien beter uit bent bij een andere energieleverancier? Dan wil je natuurlijk zoveel mogelijk weten van potentiële andere maatschappijen. Welke tarieven ze rekenen bijvoorbeeld. Maar ook wat je van de service mag verwachten en in hoeverre er gebruik wordt gemaakt van duurzame stroom. Op al deze punten kunnen de leveranciers nogal verschillen. Omdat het veel werk is om je in ieder bedrijf te verdiepen helpen wij je door middel van een beknopt overzicht. Hierin vindt je de belangrijkste kenmerken van het bedrijf. Daarnaast is het aan te bevelen om ook te zoeken naar Budget Energie reviews en Budget Energie ervaringen. Op basis van andermans beoordelingen is het vaak gemakkelijker om een keuze te maken.

Over Budget Energie

Leverancier Budget Energie is sinds 2008 actief op de Nederlandse energiemarkt. Het bedrijf levert zowel stroom als gas. Budget Energie streeft ernaar om de consument energie te bieden tegen een zo laag mogelijke prijs. Dit doet de leverancier door flink te besparen op kosten voor bijvoorbeeld marketing. Ook de dienstverlening wordt zo efficiënt mogelijk aangepakt. Vrijwel al het contact met de aanbieder verloopt via het internet. Hierdoor blijven de kosten laag en betaal je als klant een lage prijs voor je energiecontract.

Tarieven en energiecontracten van Budget Energie

Als klant hebt je bij Budget Energie de keuze uit drie contracten. Het eerste contract is variabel. Dat wil zeggen dat er geen vastgestelde prijs is. Het bedrag dat je betaald is afhankelijk van de marktarieven en kan dus stijgen of dalen. Het variabele contract is maandelijks opzegbaar. Naast het variabele contract kun je kiezen uit een vast contract voor 1 of 3 jaar. Je gaat dan een contract aan voor een bepaalde periode waarin je een vooraf vastgestelde energieprijs betaald.

Hoe wordt de energie opgewekt?

Budget Energie streeft naar lage prijzen, maar dit gaat niet ten koste van de duurzaamheid. 23% van de stroom wordt opgewekt door windkracht en 77% is afkomstig uit zonkracht. De windenergie is voor een deel opgewekt in Nederland. Om precies te zijn voor 74%. Dit wordt aangevuld met 26% aan windenergie die wordt opgewekt door Italiaanse windmolens.

Opzegtermijn en opzegvergoeding

Voordat je je aanmeldt is het altijd belangrijk om te weten wat de regels zijn met betrekking tot opzeggen. Zo weet je ook in de toekomst precies waar je bij deze leverancier aan toe bent. Je kunt opzeggen door te bellen naar de klantenservice 020 – 20 55 555. Hiervoor geldt een opzegtermijn van 30 dagen. Je kunt er ook voor kiezen om op te zeggen via je nieuwe leverancier. Heb je een vast contract bij Budget Energie? Dan moet je er wel rekening mee houden dat de leverancier een vergoeding kan vragen.

Overstappen naar Budget Energie: waar moet ik op letten?

Ben je enthousiast over Budget Energie en heb je Budget Energie ervaringen en Budget Energie reviews gelezen? Dan kun je overwegen om over te stappen. Denk er wel aan dat je je moet houden aan de wettelijke opzegtermijn van 30 dagen. Ook kan jouw huidige maatschappij een boete opleggen wanneer je nog een vast contract hebt lopen. Sommige leveranciers willen deze boete voor je betalen, dit geldt echter niet voor Budget Energie.

Contact opnemen met Budget Energie

Wil je meer weten over Budget Energie? Neem dan eens kijkje op de website: www.budgetenenergie.nl. Heb je vragen? Dan kun je bellen naar 020 – 2055 555. De klantenservice is van maandag tot en met donderdag bereikbaar tussen 8.30 – 19.00. Op vrijdag kun je bellen tussen 8.30 – 18:00.

Plaats een reactie

2 + twintig =