De Groene Belangenbehartiger

Geef een beoordeling

Ben je niet tevreden over je huidige energiemaatschappij en overweeg je om over te stappen? Dit kan zeker de moeite waard zijn. Je moet je alleen wel goed laten informeren. Want ook al levert elke energiemaatschappij stroom, er zijn ook grote verschillen. In service en prijzen bijvoorbeeld. Maar ook in duurzaamheid. Welke bedrijf je kiest is uiteindelijk vooral afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeuren. Omdat er zoveel leveranciers zijn is het eigenlijk onbegonnen werk om ze allemaal afzonderlijk te bestuderen. Wij helpen je daarom met het onderstaande handige overzicht. Centraal staat leverancier ‘De Groene Belangenbehartiger’. Na het lezen van dit overzicht weet je in ieder geval iets meer over deze maatschappij. We raden je echter wel aan om je oordeel niet alleen op deze informatie te baseren. Ga ook op zoek naar De Groene Belangenbehartiger reviews en De Groene Belangenbehartiger Ervaringen.

Over De Groene Belangenbehartiger

De Groene Belangenbehartiger, kortweg ‘DGB’, werd opgericht door Mark Logtenberg. Als varkenshouder herkende hij in de agrarische sector de behoefte aan een energieleverancier zonder winstoogmerk. DGB wil goedkope energie leveren en agrarische klanten zoveel mogelijk helpen om ook zelf energie op te wekken door bijvoorbeeld zonnepanelen. Er is dus sprake van een samenwerking tussen leverancier en klant. Het streven is om de agrarische klanten in de toekomst CO2-neutraal te maken.

Tarieven en energiecontracten van De Groene Belangenbehartiger

Bij DGB kun je kiezen uit vier contracten. In de eerste plaats is er het variabele contract. Bij dit contract is de energieprijzen afhankelijk van het marktarief. Deze prijs wordt twee keer per jaar gelijkgetrokken. Als gevolg hiervan kan de prijs die jij betaalt dalen maar ook stijgen. Een variabel contract is voor onbepaalde tijd en altijd maandelijks opzegbaar. Naast het variabele contract kun je kiezen voor een vast contract. Je kunt kiezen voor termijnen 1, 2 of 3 jaar. Binnen de afgesproken termijn betaal je een vastgesteld bedrag voor je energie.

Hoe wordt de energie opgewekt?

Duurzaamheid speelt een steeds grotere rol in onze samenleving. Het is dan ook niet meer dan logisch dat jij als consument graag wilt weten waar jouw energie vandaan komt. Bij DGB is deze energie voor 79% afkomstige uit biomassa. Het overige percentage is afkomstig uit fossiele brandstoffen. Dit betekent dat energie van DGB op dit moment niet 100% groen is. Het is echter wel een belangrijk streven van de leverancier om hier in de toekomst verandering in te brengen.

Opzegtermijn en opzegvergoeding

Als je overstapt naar een nieuwe aanbieder is het wel belangrijk om te weten hoe het zit met de opzegtermijn -en vergoeding. Als je bij DGB weg wilt hoef je het contract niet zelf op te zeggen. Jouw nieuwe leverancier kan dit voor je doen. Houdt echter wel rekening met een opzegtermijn van 30 dagen. Als je een variabel contract hebt kun je op ieder moment kosteloos opzeggen. Bij een vast contract kan DGB een bedrag in rekening brengen.

Overstappen naar DGB: waar moet ik op letten?

Je wilt overstappen naar De Groene Belangenbehartiger, wat nu? Je moet rekening houden met de opzegtermijn van jouw huidige energiemaatschappij. Dit is in de meeste gevallen 30 dagen. Bij een vast contract zullen er waarschijnlijk kosten in rekening worden gebracht. Als je overstapt zullen sommige leveranciers dit bedrag vergoeden, DGB doet dit echter niet. Verder is het belangrijk om De Groene Belangenbehartiger reviews en De Groene Belangenbehartiger Ervaringen door te lezen.

Contact opnemen met De Groene Belangenbehartiger

Wil je meer informatie? Surf dan naar de website van De Groene Belangenbehartiger: www.dgbenergie.nl. Voor antwoorden op jouw vragen kun je mailen naar info@dgbenergie.nl. Bellen kan van maandag tot en met vrijdag tussen 08:30 tot 17:00. Het telefoonnummer is 0523 – 683339.

Plaats een reactie

negentien − vijf =