Eneco

Geef een beoordeling

Ben je niet meer tevreden over je huidige energieleverancier en vraag je je af of het misschien beter kan? Een terechte vraag. Maar het antwoord is niet altijd eenvoudig te vinden. Je kunt iedere energiemaatschappij afzonderlijk aan een uitgebreide studie onderwerpen. Maar hier heb je waarschijnlijk geen zin in en al helemaal geen tijd voor. Daarom helpen wij je met het onderstaande informatieoverzicht. Centraal staat energiemaatschappij Eneco. Na het lezen van dit overzicht ben je hopelijk iets wijzer geworden. Wil je weten of deze leverancier echt bij je past? Dan is het belangrijk om het oordeel van ervaringsdeskundigen mee te laten wegen in je beslissing. Dit kun je doen door op internet te zoeken naar Eneco reviews en Eneco ervaringen.

Over Eneco

Eneco is één van de grootste en bekendste energiemaatschappijen in Nederland maar heeft ook vestigingen in België, Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittannië. Eneco wekt zelf energie op en handelt in energie. Eneco zelf bedient vooral particulieren maar via hun andere bedrijven Joulz, Steding en Ecofys nemen ze ook een groot deel van de zakelijke markt voor hun rekening.

Tarieven en energiecontracten van Eneco

Bij Eneco heb je de keuze uit verschillende energiecontracten. Deze contracten kunnen we onderverdelen in twee categorieën: vast en variabel. Bij de vaste contracten betaal je voor een bepaalde periode een vastgesteld bedrag. Er zijn vaste contracten voor verschillende termijnen: van enkele tot meerdere jaren. Je kunt ook kiezen voor een variabel contract. Bij dit type ga je een contract aan voor onbepaalde tijd. De prijs die je betaalt staat niet vast maar wordt tweemaal per jaar aangepast aan de marktprijzen. Dit betekent dat jouw energieprijs kan dalen maar ook stijgen.

Hoe wordt de energie opgewekt?

Eneco hecht veel waarde aan duurzaamheid en maakt daarom uitsluitend gebruik van groene energie. De stroom is dus nooit afkomstig uit kolen -of kerncentrales. In plaats daarvan werkt men met windmolens, zonne-energie en biomassa. Het restant wordt aangevuld met energie uit gascentrales. Eneco wil blijven investeren in groene energie om aan de groeiende vraag te kunnen blijven voldoen.

Opzegtermijn en opzegvergoeding

Wil je een contract bij Eneco opzeggen? Dan kun je dit doen door te bellen naar het nummer van de klantenservice: 0900 – 0201. Houdt er wel rekening mee dat er een opzegtermijn van 30 dagen geldt. En heb je een contract voor een vastgestelde termijn? Dan kan Eneco een boete opleggen.

Overstappen naar Eneco: waar moet ik op letten?

Wil je klant worden bij Eneco en het contract met je huidige leverancier stopzetten? Dan moet je wederom rekening houden met een opzegtermijn van 30 dagen. En heb je een contract voor bepaalde tijd? Dan zal jouw huidige leverancier waarschijnlijk extra kosten in rekening brengen. Eneco kan deze kosten voor jouw vergoeden. Hiervoor gelden wel enkele voorwaarden. In de eerste plaats moet jouw nieuwe contract afgesloten worden voor een periode van minimaal 3 jaar. In de tweede plaats moet de vergoeding expliciet worden genoemd in jouw contract bij Eneco. In de derde plaats mag de boete per energieproduct niet hoger zijn dan 125 euro. Ook geldt er een maximum van 250 euro per klant.

Contact opnemen met Eneco

Wil je meer informatie over deze energieleverancier? Neem dan een kijkje op de website van Eneco: www.eneco.nl. Lees ook wat Eneco reviews en Eneco ervaringen. Wil je telefonisch contact? Bel dan op werkdagen tussen 8.00 – 18.00 naar 0900 – 0201. De kosten hiervoor zijn 0,45 eurocent per gesprek plus de gebruikelijke belkosten.

Plaats een reactie

elf − 3 =