EnergieFlex

Geef een beoordeling

Wil je overstappen naar een andere energiemaatschappij en weet je niet welke leverancier bij jou past? Heel begrijpelijk, want er zijn zoveel energieaanbieders in Nederland. Allemaal hebben ze weer andere sterke punten en dat maakt het soms moeilijk om te zien bij welke aanbieder je het beste uit bent. Goed kijken en vergelijken is dus een must. Wij helpen je een handje met het onderstaande overzicht waarin we aanbieder EnergieFlex bespreken. Baseer je oordeel echter niet alleen op deze informatie, we raden je aan om ook EnergieFlex reviews en EnergieFlex ervaringen goed door te lezen.

Over Energieflex

EnergieFlex is een energieleverancier die sinds 2014 actief is op de Nederlandse markt. Deze leverancier onderscheidt zich door een nieuwe manier van leveren. Zo kun je bij dit bedrijf een prepaid energiecontract afsluiten. Je kunt dan zelf bepalen hoeveel je energie je inkoopt. Zodra je bijna door je tegoed heen bent krijg je een waarschuwing. Zo kun je tijdig opwaarderen.

Tarieven en energiecontracten van EnergieFlex

Bij Energieflex heb je de keuze uit drie soorten contracten:

  • Flex Prepaid: bij dit contract koop je aan het begin van de maand je energie in. Indien nodig kun je tussentijds opwaarderen.
  • Flex Werkelijk Verbruik: bij dit contract betaal je aan het einde van de maand voor de energie die je daadwerkelijk hebt verbruikt. Je kunt kiezen uit verschillende looptijden of een variabel contract.
  • Flex Voorschot: bij dit contract  betaal je iedere maand een bedrag wat gebaseerd is op je verwachte gebruik. Aan het einde van het jaar wordt je daadwerkelijke verbruik gemeten en verrekend. Je kunt bij dit contract kiezen uit verschillende looptijden of een variabele variant.

Hoe wordt de energie opgewekt?

Tegenwoordig is duurzaamheid heel belangrijk. EnergieFlex vindt dit ook en levert uitsluitend duurzame energie. De stroom wordt voor 50% opgewekt door waterkracht en voor 50% door windkracht.

Opzegtermijn en opzegvergoeding

Voordat je overstapt naar deze leverancier wil je waarschijnlijk weten hoe het zit met de opzegtermijn en opzegvergoeding. Want de kans bestaat dat je in de toekomst toch over wilt stappen naar een andere energiemaatschappij. Bij EnergieFlex kun je het contract schriftelijk opzeggen. Je kunt dit ook overlaten aan je nieuwe leverancier. Opzeggen is kosteloos mits het een contract voor onbepaalde tijd betreft. Heb je een contract voor een vastgestelde termijn? Dan zal je waarschijnlijk een bepaald bedrag moeten betalen.

Overstappen naar EnergieFlex: waar moet ik op letten?

Spreekt EnergieFlex je aan en heb je EnergieFlex ervaringen en EnergieFlex reviews gelezen? Dan kun je overstappen naar deze leverancier. Maar let op: voor het opzeggen van je huidige leverancier geldt een opzegtermijn van 30 dagen. En heb je op dit moment een contract voor bepaalde tijd? Dan kan jouw oude leverancier een boete opleggen. Soms betaalt jouw nieuwe leverancier deze boete, maar dit is niet het geval bij EnergieFlex.

Contact opnemen met EnergieFlex

Wil je meer informatie over EnergieFlex? Dan kun je de website van deze leverancier bezoeken: www.energieflex.nl. Wil je liever persoonlijk contact? Dan kun je bellen naar 088 – 304 1000. EnergieFlex is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tussen 8:30 tot 19:00. Je kunt er ook voor kiezen om het contactformulier op de website in te vullen. EnergieFlex zal dan zo snel mogelijk contact met jou opnemen.

Plaats een reactie

drie × een =