WindUnie

Geef een beoordeling

Is de looptijd van je huidige energiecontract bijna verstreken en wil je overstappen naar een andere leverancier? Dan heb je ruime keus. Er zijn inmiddels tientallen leveranciers actief op de Nederlandse energiemarkt. En allemaal hebben ze hun eigen sterke punten. Soms zijn dit de lage prijzen, dan weer duurzaamheid of service. En soms juist een combinatie van deze of andere zaken. Zoek je echter een heel nieuwe manier van energie afnemen? Misschien is de Windunie dan wel wat voor jou. Ben je nieuwsgierig geworden? Kijk dan vast even op internet. Je vindt er vast en zeker Windunie reviews. Zo weet je precies hoe andere gebruikers over de Windunie denken.

Over Windunie

Windunie is een samenwerkingsverband van particuliere energieproducenten. Dit zijn mensen die windmolens hebben of zelf windmolenparken bezitten. In totaal omvat de Windunie maar liefst 20% van het aanbod windenergie in Nederland. Windunie is daarmee één van de grootste aanbieders van duurzame Nederlandse energie.

Tarieven en energiecontracten van Windunie

Windunie is geen echte producent maar meer een coöperatie van producenten die energie doorverkoopt. Je kunt hier als consument dus ook niet zelf een contract bij afsluiten. Als klant van Greenchoice is het echter wel mogelijk om specifiek te kiezen voor energie van de Windunie. Zo weet je altijd precies waar je energie vandaan komt. Ben je benieuwd naar de Windunie ervaringen van Greenchoice gebruikers? Raadpleeg dan het internet.

Hoe wordt de energie opgewekt?

Omdat de Windunie garant staat voor duurzame energieproductie weet je als consument zeker dat je groene stroom krijgt. Daar komt nog eens bij dat de stroom uitsluitend in Nederland wordt opgewekt. Dit betekent weinig transportverlies en een hoge efficiency. Bovendien levert de Windunie een wezenlijke bijdrage aan de verduurzaming van de Nederlandse energiemarkt.

Opzegtermijn en opzegvergoeding

Als je via Greenchoice kiest voor energie van de Windunie heb je altijd een variabel contract. Dit betekent dat je een contract afsluit voor onbepaalde tijd. De prijs die je betaalt staat niet vast maar wordt twee keer per jaar berekend op basis van de marktprijs. Het bedrag wat je betaalt kan daarom in hoogte variëren. Het voordeel van een variabel contract is dat je het op ieder gewenst moment kunt beëindigen zonder dat hier kosten aan verbonden zijn. Natuurlijk moet je wel rekening houden met een opzegtermijn van 30 dagen.

Overstappen naar Windunie waar moet ik op letten?

Heb je Windunie reviews gelezen en wil je via Greenchoice afnemer worden? Stuur dan een mailtje naar de klantenservice van Greenchoice. Je kunt hen bereiken door te mailen naar vragen@greenchoice.nl. Je kunt dan meteen al je vragen stellen. Over de Windunie ervaringen van anderen bijvoorbeeld. Heb je nu nog een contract lopen bij een andere producent? Dan moet je rekening houden met de opzegtermijn. En is het een contract voor bepaalde tijd? Dan kun je dit contract alleen beëindigen door een opzegboete te betalen.

Contact opnemen met Windunie

Wil je meer informatie over de Windunie? Neem dan contract op met Greenchoice. Je kunt mailen naar vragen@greenchoice.nl. Bellen kan op werkdagen tussen 8.30 en 17.30 naar 010 – 478 23 26. Op zaterdag is de klantenservice bereikbaar tussen 8.30 en 16.00.

Vrij op naam

Geef een beoordeling

Zit je al jaren bij dezelfde energieaanbieder? Dan is het hoog tijd om eens rond te kijken of het ergens anders niet beter kan. En met tientallen aanbieders op de markt is de kans groot dat het inderdaad beter kan. Misschien ben je ergens anders wel veel goedkoper uit of juist duurzamer. Het hangt er maar net vanaf welke zaken voor jou belangrijk zijn. Als je op zoek bent naar een leverancier die duurzaam levert zou je Vrij Op Naam kunnen overwegen. Je vindt deze aanbieder online op www.vrijopnaam.nl. Hieronder vertellen we je meer.

Over Vrij Op Naam

Energieleverancier Vrij Op Naam bestaat sinds 2016. Meteen vanaf het begin was de doelstelling tweeledig: duurzame energie leveren en consumenten stimuleren om zelf energie op te wekken. Het mooie hiervan is dat je efficiënter omgaat met stroomverbruik, het milieu minder belast en ook nog eens voordelig uit bent. Wil je weten hoe klanten van Vrij Op Naam hierover denken? Zoek dan eens naar Vrij Op Naam reviews. In deze reviews vindt je Vrij Op Naam ervaringen waar jij je voordeel mee kunt doen.

Tarieven en energiecontracten van Vrij Op Naam

Bij Vrij Op Naam kun je uitsluitend kiezen voor contracten voor onbepaalde tijd met een variabel tarief. Dit betekent dat je geen vast tarief betaald. Tweemaal per jaar wordt jouw bedrag bepaald op basis van de markttarieven. Het door jou te betalen bedrag kan dus omhoog of omlaag gaan. Bijkomstig voordeel van dit contract is dat je het op ieder moment op kan zeggen zonder dat hier extra kosten bij komen kijken.

Hoe wordt de energie opgewekt?

Bij Vrij Op Naam ontvang je alleen duurzaam opgewekte energie. Deze is voor 60% afkomstig uit zonnepanelen en voor 40% opgewekt met windmolens. Als jij zelf zonnepanelen of windmolens hebt, hoef je geen winstmarge te betalen aan Vrij Op Naam. Met andere woorden: je betaalt alleen de inkoopprijs. Zo ben je dus extra voordelig uit.

Opzegtermijn en opzegvergoeding

Omdat de contracten bij Vrij Op Naam altijd voor onbepaalde tijd zijn kun je op ieder gewenst moment opzeggen. Uiteraard geldt er wel een opzegtermijn van een maand. Maar een boete hoef je in ieder geval nooit te betalen. Je kunt opzeggen door een e-mail te sturen naar de klantenservice. Je kun het beëindigen van je contract natuurlijk ook overlaten aan je nieuwe energieleverancier.

Overstappen naar Vrij Op Naam: waar moet ik op letten?

Wil je een contract afsluiten bij Vrij Op Naam maar wil je eerst weten of andere gebruikers tevreden zijn over deze aanbieder? Door het lezen van Vrij Op Naam reviews kom je veel te weten. Negeer deze Vrij Op Naam ervaringen dus niet en laat ze meewegen in je oordeel. Ben je zeker van je zaak? Dan kun je een contract afsluiten. Houdt er wel rekening mee dat je huidige leverancier een opzegtermijn van 30 dagen hanteert. En heb je een contract met een vaste looptijd? Dan kan het vroegtijdig beëindigen gevolgen hebben in de vorm van een opzegboete. Vrij Op Naam neemt deze boete over mits deze niet hoger is dan maximaal 100 euro. Voor de overige voorwaarden verwijzen we je naar de klantenservice van de leverancier.

Contact opnemen met Vrij Op Naam

Wil je meer informatie over deze leverancier of wil je meteen een contract afsluiten? Bel dan naar 085-3032652. De klantenservice is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tussen 09.00 en 17.00.

Vandebron

Geef een beoordeling

Is het contract bij je huidige energieleverancier bijna verlopen en wil je overstappen naar een andere aanbieder? Dan heb je flink wat uitzoekwerk voor de boeg. Want er zijn inmiddels een groot aantal aanbieders actief op de Nederlandse energiemarkt. Zoveel dat je in eerste instantie best even overweldigd kunt zijn. Maar geen zorgen, wij helpen je graag op weg. Het belangrijkste is dat je weet wat jij zoekt in een leverancier. Is het duurzaamheid? Lage prijzen? Of hecht je juist veel waarde aan transparantie en een uitstekende klantenservice? Er is voor iedere wens een passende aanbieder te vinden. Misschien is Vandebron wel wat je zoekt. Wij raden je aan om eens een kijkje te nemen op de website: www.vandebron.nl. Hieronder hebben wij wat gegevens van deze aanbieder voor jou op een rijtje gezet.

Over Vandebron

Vandebron onderscheidt zich van andere leveranciers door direct van de producent in te kopen. Er zijn geen tussenpartijen en daarom kan Vandebron voordelige tarieven hanteren. Daarnaast kun je als klant zelf aangeven van welke producent jij stroom wilt afnemen. Je weet dus precies hoe je stroom wordt opgewekt, waar deze vandaan komt, en welke prijs je hiervoor kunt verwachten. Wil je weten welke Vandebron ervaringen andere gebruikers hiermee hebben? Lees dan eens wat Vandebron reviews.

Tarieven en energiecontracten van Vandebron

Bij Vandebron kun je kiezen uit vier verschillende contracten:

 • 1 jaar vast: bij dit contract voor bepaalde tijd krijg je een jaar lang stroom voor een vast bedrag.
 • 1 jaar variabel: bij dit contract ontvang je een jaar lang energie voor een prijs die wordt afgestemd op de marktprijs.
 • 3 jaar vast: bij dit contract krijg je drie jaar lang stroom voor een vaste prijs. Omdat je voor een langere periode kiest, valt jouw energieprijs automatisch lager uit.
 • 3 jaar variabel: bij dit contract betaal je 3 jaar lang een prijs die bepaald wordt door de actuele marktarieven. Tweemaal per jaar wordt de prijs hierop afgestemd.

Hoe wordt de energie opgewekt?

Bij Vandebron krijg je de energie direct van de producent. Omdat al deze producenten hun stroom duurzaam opwekken  door middel van waterkracht, zonnepanelen of windmolens is jouw energie altijd 100% groen. Omdat je zelf een producent kiest weet je bovendien heel precies wat de herkomst van de stroom is.

Opzegtermijn en opzegvergoeding

Wil je weten hoe het zit met de opzegvoorwaarden bij Vandebron? Die zijn eigenlijk niet anders dan bij andere energiemaatschappijen. Natuurlijk moet je rekening houden met een opzegtermijn van 30 dagen. Heb je een contract met een vaste looptijd en wil je deze vroegtijdig opzeggen? Dan zal Vandebron een boete in rekening brengen. De hoogte van deze boete hangt af van de resterende looptijd.

Overstappen naar Vandebron: waar moet ik op letten?

Wil je overstappen naar Vandebron en is de looptijd van het contract bij je huidige leverancier nog niet verstreken? Houdt dan rekening met een opzegboete. Sommige leveranciers komen jou bij een overstap tegemoet door deze boete te betalen. Of Vandebron dit ook doet wordt niet duidelijk uit de gegevens op de website. Het is daarom aan te bevelen hierover contact op te nemen met de klantenservice.

Contactgegevens Vandebron

Wil je meer lezen over Vandebron? Kijk dan op de website of lees Vandebron reviews. Op basis van deze Vandebron ervaringen is het makkelijker om een goede keuze te maken. Heb je vragen? Deze kun je per e-mail stellen: vragen@vandebron.nl. Bellen kan naar 0880 – 444 555.

UnitedConsumers

Geef een beoordeling

Zit je net als zoveel andere mensen al heel lang klant bij dezelfde energieleverancier? Dan is het misschien de moeite waard om eens op zoek te gaan naar een andere aanbieder. De kans is groot dat je daar beter uit bent. Misschien is een andere aanbieder wel goedkoper, of is de stroom duurzamer opgewekt. Ook kan het zijn dat de serviceverlening veel beter is. Misschien is dat wel bij aanbieder UnitedConsumers Energie. Hieronder vindt je meer informatie over deze leverancier. We raden je echter aan om ook eens een kijkje te nemen op de website: www.unitedconsumers.com.

Over UnitedConsumers Energie

UnitedConsumers Energie is anders dan andere aanbieders. Dit komt omdat deze leverancier niet zelf opwekt maar zo voordelig mogelijk inkoopt bij andere aanbieders. Omdat zij groot inkopen kunnen zij hoge kortingen krijgen. En hier kun jij als klant van profiteren. UnitedConsumer werkt samen met duurzame leveranciers in het binnen -en buitenland. De stroom is dus altijd honderd procent groen. Wil je weten wat andere mensen vinden van UnitedConsumers Energie? Ga dan eens op zoek naar UnitedConsumers Energie reviews op internet. Dankzij de UnitedConsumers Energie ervaringen van anderen kom je veel te weten over deze aanbieder.

Tarieven en energiecontracten van de UnitedConsumers Energie

Bij UnitedConsumers Energie kun je kiezen uit twee opties:

 • Het 3 Jaar Prijs Zeker energiepakket: met dit pakket ontvang je 3 jaar lang energie tegen een vaste lage prijs. En dankzij mogelijke kortingen kan deze prijs altijd nóg voordeliger uitpakken.
 • Het Variabele energiepakket: bij dit pakket ontvang je voor onbepaalde tijd energie tegen een wisselende prijs. Twee keer per jaar wordt deze prijs afgestemd op het markttarief.

Hoe wordt de energie opgewekt?

Bij UnitedConsumers wordt samengewerkt met duurzame energieleveranciers. Je hebt dus altijd groene stroom. Voor 70% is deze energie opgewekt door middel van waterkracht. 20% is afkomstig uit biomassa. De overige 10% wordt opgewekt door windmolens.

Opzegtermijn en opzegvergoeding

Sluit je een contract af bij UnitedConsumers Energie en wil je deze in de toekomst opzeggen? Dan moet je allereerst rekening houden met een opzegtermijn van 30 dagen. En heb je een contract voor bepaalde tijd? Dan kun je deze vroegtijdig opzeggen. Er wordt dan wel een opzegboete in rekening gebracht.

Overstappen naar UnitedConsumers Energie: waar moet ik op letten?

Overweeg je om de overstap naar UnitedConsumers te maken maar heb je op dit moment nog een ander energiecontract lopen? Dan moet je je wel houden aan de wettelijke opzegtermijn van 30 dagen. Met een contract voor onbepaalde tijd kun je in de meeste gevallen kosteloos opzeggen. Bij een contract met een vaste looptijd moet je rekening houden met een extra kosten voor het vroegtijdig opzeggen. Het mooie van UnitedConsumers is dat zij deze graag voor jou betalen om de overstap te vergemakkelijken. Wil je meer weten over de voorwaarden? Neem dan contact op met de klantenservice van UnitedConsumers Energie.

Contact opnemen met UnitedConsumers Energie

Heb je UnitedConsumers Energie reviews en United Consumer ervaringen gelezen? En weet je zeker dat je de overstap wilt maken? Neem dan contact op met de klantenservice van UnitedConsumers. Je kunt van maandag tot en met vrijdag bellen naar 040 – 2350560. De klantenservice is bereikbaar tussen 8.00 en 21.00 en op zaterdag van 08.30 en 17.00.

Sepa green

Geef een beoordeling

Wil je een energiecontract afsluiten bij een andere leverancier? Dan wil je waarschijnlijk weten bij welke aanbieder je het beste uit bent. Natuurlijk wil je niet te veel betalen. Maar dit mag niet ten koste gaan van het milieu. Want duurzaamheid wordt steeds belangrijker en door het kiezen voor groene stroom kun jij als consument ook een steentje bijdragen. Een aanbieder die dit ook belangrijk vindt is Sepa Green. Ben je nieuwsgierig? Neem dan vast een kijkje op de website: www.sepagreen.nl. Hieronder vindt je wat meer informatie over deze aanbieder.

Over Sepa Green

Sepa Green is een energieleverancier die actief is op de Nederlandse markt. Sepa Green hecht veel waarde aan het milieu en wil daarom zoveel mogelijk duurzame energie leveren. Op die manier kunnen alle klanten een bijdrage leveren aan het terugdringen van de CO2 uitstoot. Het grootste deel van de energie die afkomstig is van Sepa Green wordt daarom op een duurzame manier én in Nederland opgewekt. Naast het leveren van voornamelijk duurzame stroom wil Sepa Green ook de beste service bieden aan haar klanten. Wil je weten hoe de gebruikers van Sepa Green over deze service denken? Zoek dan eens naar Sepa Green reviews. Op basis van deze Sepa Green ervaringen krijg je een goed beeld van deze leverancier.

Tarieven en energiecontracten van Sepa Green

Bij Sepa Green heb je als klant de keuze uit twee energiecontracten:

 • Stroom en/of gas vast: gedurende een bepaalde periode stroom voor een vast bedrag per maand. Kies uit een looptijd van 1 tot en met 3 jaar.
 • Stroom en/of gas variabel: bij dit contract voor onbepaalde tijd betaal je altijd een prijs die is afgestemd op de geldende markttarieven. Twee keer per jaar wordt de prijs aangepast.

Hoe wordt de energie opgewekt?

Sepa Green wil steeds meer verduurzamen. Dit betekent ook dat het aanbod op dit moment nog niet honderd procent groen is. De aanbieder streeft er echter wel naar om door middel van investeringen steeds ‘groener’ te worden.

Opzegtermijn en opzegvergoeding

Denk je erover om de overstap naar Sepa Green te maken? Dan wil je natuurlijk weten hoe het zit met de voorwaarden. Stel dat je in de toekomst het contract wilt beëindigen, hoe werkt dat? Natuurlijk moet je net zoals bij iedere andere aanbieder rekening houden met een opzegtermijn. Verder is het vooral van belang welk contract je wilt beëindigen. Heb je een variabel contract? Dan kun je op ieder gewenst moment gratis opzeggen. Heb je een contract met een vaste looptijd? Dan zal Sepa Green waarschijnlijk kosten in rekening brengen.

Overstappen naar Sepa Green: waar moet ik op letten?

Ben je klaar om de overstap te maken? Kijk dan eerst nog even naar de Sepa Green Reviews op internet. Dankzij de Sepa Green ervaringen van anderen kun je jezelf overtuigen. Ook moet je even kijken hoe het zit met je huidige leverancier. Heb je een contract met een vaste looptijd en wil je dit vroegtijdig opzeggen? Dan zal je waarschijnlijk een boete moeten betalen. Sommige aanbieders zullen deze boete van jou overnemen. Of Sepa Green dit ook doet is niet bekend. We raden je aan om dit na te vragen bij de klantenservice. Ten slotte willen we je nog wijzen op de opzegtermijn van 30 dagen.

Contact opnemen met Sepa Green

Heb je vragen of wil je meer informatie over Sepa Green? Stuur dan een e-mail naar de klantenservice: info@sepagreen.nl. Bellen kan op werkdagen tijdens kantooruren. Het telefoonnummer van Sepa Green is 088 – 0124800.

Robin energie

Geef een beoordeling

Ben je niet blij met je huidige energiemaatschappij en wil je weten of je ergens anders misschien beter uit bent? Dan is het zeker de moeite waard om eens om je heen te kijken. Er zijn namelijk heel wat energiemaatschappijen waar je uit kunt kiezen. En ook al leveren ze allemaal stroom, er zijn weldegelijk verschillen. In prijs bijvoorbeeld. Neem aanbieder Robin Energie. Deze leverancier wil dat iedereen zonder problemen zijn stroomvoorziening kan betalen. Wil je meer weten? Neem dan vast een kijkje op de website: www.robinenergie.nl. Een andere goede tip is het lezen van Robin Energie reviews. Dankzij de Robin Energie ervaringen kom je te weten hoe de gebruikers echt denken over dit bedrijf.

Over Robin Energie

Robin Energie vindt dat stroom of gas haalbaar moet zijn voor iedereen. Daarom biedt deze aanbieder stroom aan voor de inkoopprijs. Als klant betaal je dus nooit meer dan strikt noodzakelijk is. Omdat Robin Energie een aanbieder zonder winstoogmerk is, profileert dit bedrijf zich als de ideale leverancier voor budgetbeheerders en bewindvoerders. Kortom, in situaties waarin er weinig budget beschikbaar is maar de klant wel in zijn energiebehoefte moet kunnen voorzien.

Tarieven en energiecontracten van Robin Energie

Bij Robin Energie is winst geen prioriteit. Als klant betaal je daarom alleen de inkoopprijs in de vorm van een abonnement. Wanneer je als abonnee van Robin gebruik wilt maken van groene stroom betaal je maandelijks wat extra.

Hoe wordt de energie opgewekt?

Als je klant bent bij Robin Energie heb je weinig geld te besteden. En ook al vindt bijna iedereen duurzaamheid heel belangrijk, je moet hier wel het budget voor hebben. En wanneer je dit niet hebt is het soms een betere optie om gebruik te maken van grijze stroom. Op die manier voorkom je dat je afgesloten wordt en helemaal geen energie tot je beschikking hebt.

Opzegtermijn en opzegvergoeding

Voordat je een abonnement neemt bij Robin wil je waarschijnlijk weten hoe het zit met de voorwaarden. Bijvoorbeeld omtrent opzeggen. Het belangrijkste hiervoor is de opzegtermijn. Die is bij de meeste energiemaatschappijen ongeveer dertig dagen. Om het contract te kunnen beëindigen kun je contact opnemen met de klantenservice van Robin Energie. Je kunt dan ook meteen informatie opvragen over het vroegtijdig beëindigen van een contract. Op de website zijn hier namelijk geen details over te vinden.

Overstappen naar Robin Energie: waar moet ik op letten?

Ben je geïnteresseerd in Robin Energie als energieleverancier en heb je op dit moment nog een contract bij een andere energieaanbieder? Houdt dan wel rekening met een opzegtermijn van 30 dagen. En wil je een contract voor bepaalde tijd vroegtijdig beëindigen? Dan zal jouw huidige maatschappij waarschijnlijk een boete in rekening brengen. Sommige aanbieders nemen deze boete over wanneer je naar hen overstapt. Dit geldt echter niet voor Robin Energie. Je zult dus zelf opdraaien voor de kosten. Bij een contract voor onbepaalde tijd kun je meestal op ieder moment opzeggen zonder dat je een boete hoeft te betalen.

Contact opnemen met Robin Energie

Wil je weten wat andere mensen vinden van Robin Energie? Zoek dan naar Robin Energie reviews op internet. Dankzij de Robin Energie ervaringen van andere gebruikers kom je vaak veel te weten. Wil je liever meteen contact met Robin Energie? Stuur dan een e-mail naar de klantenservice: service@robinenergie.nl. Bellen kan op werkdagen tussen 8.30 en 17.30 naar 0318 – 754 862.

Qwint

Geef een beoordeling

Qwint vindt het belangrijk dat jij groene energie geleverd krijgt. Maar Qwint begrijpt ook dat jij liever niet meer geld uit geeft dan nodig is. Daarom houdt Qwint de prijzen zo voordelig mogelijk. En dit gaat niet ten koste van de service. Dankzij een goed bemande klantenservice krijg je altijd zo snel mogelijk antwoord op jouw brandende vragen.

Tarieven en energiecontracten van de Qwint

Bij Qwint heb je de keuze uit twee soorten contracten: het Standaard Model Contract en een Vast Contract.

 • Standaard Model Contract: bij dit energie contract voor onbepaalde tijd betaal je een bedrag wat tweemaal per jaar wordt afgestemd op het markttarief. De prijs die je betaalt staat dus niet vast maar kan dalen en stijgen.
 • Vast contract: bij dit contract betaal je gedurende een bepaalde periode een vast bedrag voor je energie. Je kunt zelf een looptijd kiezen: 1, 2 of 3 jaar.

Hoe wordt de energie opgewekt?

Als je duurzaamheid belangrijk vindt wil je natuurlijk ook weten hoe het zit met de herkomst van de energie. Bij Qwint wordt deze energie opgewekt met waterkracht en windmolens. De energie van Qwint is dus honderd procent groen.

Opzegtermijn en opzegvergoeding

Heb je een contract bij energieleverancier Qwint en wil je overstappen naar een andere aanbieder? Dan kun je het contract opzeggen door te bellen naar de klantenservice. Houdt echter wel rekening met een opzegtermijn van 30 dagen. En als je een vast contract vroegtijdig opzegt zal je een boete moeten betalen. Het Standaard Model Contract met een variabele energie prijs is daarentegen maandelijks opzegbaar. Hieraan zijn geen kosten verbonden.

Overstappen naar Qwint: waar moet ik op letten?

Ben je enthousiast over aanbieder Qwint? En heb je je goed voorbereid door Qwint ervaringen en Qwint reviews te lezen? Dan ben je klaar om de overstap te maken. Heb je op dit moment nog een contract lopen bij een andere leverancier? Dan moet je er wel rekening mee houden dat je een maand opzegtermijn hebt. En als je een vast contract voor het einde van de looptijd opzegt kunnen er consequenties zijn. Zo zal je in de meeste gevallen een opzegboete moeten betalen. Sommige energieleveranciers zullen deze boete bij een overstap voor jou betalen. Bij Qwint is dit echter niet het geval.

Contact opnemen met Qwint

Wil je meer weten over energiemaatschappij Qwint of wil je een contract afsluiten? Stuur dan een e-mail naar info@qwint.nl. Bellen kan naar 074 – 2500608. De klantenservice van Qwint is bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 ’s ochtends en 17.00 ’s middags.

Qurrent

Geef een beoordeling

Heb je twijfels bij je huidige energieleverancier en overweeg je om over te stappen naar een andere aanbieder? Dan heb je vast wel gezien hoeveel energieaanbieders er in Nederland zijn. Een enorm aanbod wat behoorlijk overweldigend kan zijn. Wellicht vraag je je af hoe je hieruit ooit een keuze moet maken. Dan hebben wij een goede tip voor jou: weet wat belangrijk voor jou is. Omdat elke aanbieder stroom levert probeert men zich vooral op andere punten te onderscheiden van de concurrentie. Vindt jij duurzaamheid erg belangrijk? Wellicht is leverancier Qurrent dan iets voor jou. In het onderstaande overzicht vindt je alles wat je weten moet over deze leverancier. Ook is het een goed idee om op internet te zoeken naar Qurrent ervaringen van andere gebruikers. Op basis van dit soort Qurrent reviews krijg je een goed beeld van de klanttevredenheid van deze maatschappij.

Over Qurrent

Energieleverancier Qurrent werd in 2011 opgericht door de stichting DOEN, het Klimaatbureau en de Natuur- en Milieufederaties. Het streven van Qurrent is om op een duurzame manier stroom op te wekken én te gebruiken. Qurrent wekt zelf groene stroom op door middel van windkracht. Daarnaast leveren ook de klanten van Qurrent zelf stroom. Bijvoorbeeld door het inzetten van zonnepanelen of windmolens. Het behalen van maximale winst heeft niet de hoogste prioriteit voor Qurrent. Deze leverancier levert daarom energie tegen de inkoopprijs. Wil je meer weten over Qurrent? Kijk dan eens op de website: www.qurrent.nl.

Tarieven en energiecontracten van Qurrent

Bij Qurrent kun je net zoals bij de meeste andere energiemaatschappijen kiezen uit een contract met een vaste prijs en een contract met een variabel bedrag. Bij het contract met een vast bedrag is er een bepaalde looptijd waarin je steeds hetzelfde tarief betaalt. Bij het contract voor onbepaalde tijd met een variabele prijs betaal je een prijs die samenhangt met de markprijs. Deze prijs varieert en jouw tarief kan daarom altijd stijgen of dalen. Tweemaal per jaar word het bedrag opnieuw afgestemd.

Hoe wordt de energie opgewekt?

Qurrent levert uitsluitend duurzaam opgewekte, groene energie. En deze aanbieder gaat nog een stapje verder door te streven naar een situatie waarin ieder huishouden precies zoveel opwekt als er wordt verbruikt. Een optimale, zelfvoorzienende situatie waar de aarde nauwelijks wordt belast.

Opzegtermijn en opzegvergoeding

Heb je een contract bij Qurrent en wil je hier vanaf? Dan kun je het contract schriftelijk of per e-mail opzeggen. Je kunt dit ook overlaten aan je nieuwe leverancier. De enige voorwaarde voor het opzeggen is de opzegtermijn van 30 dagen. Deze leverancier legt namelijk geen boetes op voor het vroegtijdig beëindigen van een contract. En hierbij wordt geen onderscheid gemaakt tussen contracten met een vaste of onbepaalde looptijd.

Overstappen naar Qurrent: waar moet ik op letten?

Ben je benieuwd naar de meningen van andere Qurrent-gebruikers? Lees dan Qurrent reviews. Hierin vindt je voldoende Qurrent ervaringen om een goed beeld te krijgen van deze aanbieder. Ben je overtuigd van je toekomstige overstap naar Qurrent? Dan zijn er twee dingen waar je op moet letten. Ten eerste de opzegtermijn van 30 dagen. Ten tweede zijn er consequenties voor het vroegtijdig opzeggen van een contract met een vaste looptijd. Waarschijnlijk zal je een boete moeten betalen. Qurrent wil dit liever niet en laat jouw nieuwe contract daarom pas ingaan op de einddatum van je oude contract.

Contact opnemen met Qurrent

Ben je geïnteresseerd in deze aanbieder? Neem dan contact op door een e-mail te sturen naar vraag@qurrent.nl. Bellen kan op werkdagen tussen 8.30 en 19.00 naar het volgende telefoonnummer: 088 – 777 1200.

Pure-energie

Geef een beoordeling

Wil je graag overstappen naar een andere energiemaatschappij maar weet je nog niet welke? Wij helpen je vast een handje met het onderstaande overzicht van leverancier Pure Energie. Door dit overzicht en Pure Energie reviews van andere gebruikers te lezen kom je er al snel achter of deze aanbieder iets voor jou is. Juist dit soort Pure Energie ervaringen zijn vaak veelzeggend wanneer het gaat om de kwaliteit van een aanbieder.

Over Pure Energie

Pure Energie is een leverancier die samen met haar klanten wil werken aan een duurzame energiemarkt. Dit doet Pure Energie door klanten mee te laten investeren in energiebronnen zoals zonnepanelen en windmolens. Zo kan iedereen een bijdrage leveren aan schone en verantwoorde energie en werken we samen aan de verduurzaming van het Nederlandse energieaanbod.

Tarieven en energiecontracten van Pure Energie

Bij Pure Energie kun je variabele energiecontracten afsluiten. Dit betekent dat je voor onbepaalde tijd een contract afsluit zonder dat hiervoor een vast bedrag is afgesproken. De prijs die jij betaalt is afhankelijk van het markttarief. Twee keer in het jaar wordt jouw energieprijs afgestemd op het geldende markttarief. De prijs die je betaalt is daarmee ‘variabel’ en kan zowel stijgen als dalen.

Hoe wordt de energie opgewekt?

Als je voor een nieuwe aanbieder kiest is het logisch dat je wilt weten waar je energie vandaan komt. Duurzaamheid wordt immers steeds belangrijker in onze maatschappij. Bij Pure Energie zit dit echter wel goed. Je hebt de garantie dat de stroom op een duurzame manier is opgewekt door middel van eigen zonnepanelen en windmolens. Omdat de stroom in Nederland wordt opgewekt en gedistribueerd is er nauwelijks sprake van transportverlies. Pure Energie is daarom één van de meeste duurzame leveranciers van groene stroom.

Opzegtermijn en opzegvergoeding

Voordat je overstapt is het verstandig om even te kijken naar de voorwaarden omtrent opzeggen. Bij Pure Energie is dit vrij eenvoudig. Omdat er geen sprake is van een contract met vaste looptijden kun je op ieder gewenst moment opzeggen. Je kunt het beëindigen van je contract overigens ook laten doen door je nieuwe leverancier. Het enige waar je wel zelf erg in moet hebben is de wettelijke opzegtermijn. Deze is bij de meeste energiemaatschappijen 30 dagen.

Overstappen naar Pure Energie: waar moet ik op letten?

Wil je misschien overstappen naar Pure Energie maar wil je eerst weten hoe het zit met de klanttevredenheid bij deze aanbieder? Zoek dan eens naar Pure Energie reviews. In deze reviews vindt je Pure Energie ervaringen van andere gebruikers. Spreken de reviews je aan? Dan kun je je aanmelden als nieuwe klant. Als je op dit moment nog een contract hebt lopen bij een andere maatschappij moet je wel rekening houden met een opzegtermijn van 30 dagen. En als het een contract met een vaste looptijd is kun je deze niet zomaar voortijdig opzeggen. Hier zijn kosten aan verbonden. Sommige leveranciers zullen deze kosten bij jouw overstap vergoeden. Of Pure Energie dit ook doet blijkt niet uit de informatie op de website. We raden daarom aan om contact op te nemen met de klantenservice van Pure Energie.

Contact opnemen met Pure Energie

Heb je vragen over het aanbod van Pure Energie of wil je je aanmelden als nieuwe klant? Stuur dan een e-mail naar info@pure-energie.nl. Heb je liever telefonisch contact? Bel dan naar 0800 – 222 88 85.

Powerpeers

Geef een beoordeling

Overweeg je om over te stappen naar een andere energieleverancier? Een goed idee, want zo’n overstap kan heel gunstig uitpakken. Er zijn vele leveranciers waar je uit kunt kiezen en de kans is groot dat je er één vindt die jou meer kan bieden dan je huidige energiemaatschappij. Wat dat ‘meer’ inhoudt is natuurlijk aan jou om te bepalen. Dit kunnen bijvoorbeeld lage tarieven zijn. Maar ook stroom die op een zeer duurzame manier is opgewekt. Of een uitstekende klantenservice die alles voor je regelt. Wij raden je aan om zoveel mogelijk aanbieders te onderzoeken en met elkaar te vergelijken. De beste kandidaat komt dan al snel bovendrijven. Vindt je het lastig om een begin te maken? Lees dan vast ons overzicht van Powerpeers hieronder. Natuurlijk is dit overzicht alleen niet voldoende om een keuze te maken. Het is verstandig om daarnaast ook Powerpeers reviews te zoeken op internet. Door Powerpeers ervaringen van andere gebruikers te lezen weet je precies wat je van deze aanbieder kunt verwachten.

Over Powerpeers

Powerpeers is een Nederlands collectief van energieaanbieders. Het gaat hier om Nederlandse huishoudens die zelf duurzame energie opwekken maar meer produceren dan ze zelf nodig hebben. Het overschot bieden ze via Powerpeers aan. Als klant kun je zelf bepalen voor welke aanbieder je kiest. En heeft deze aanbieder niet voldoende energie? Dan vult Powerpeers dit aan met groene stroom. Klanten van Powerpeers betalen een vaste prijs voor hun energie.

Tarieven en energiecontracten van Powerpeers

Als klant van Powerpeers kun je kiezen uit twee energiecontracten:

 • Samenstroom + Gas met CO2-compensatie: bij dit energiecontract voor onbepaalde tijd neem je stroom af van particuliere aanbieders en CO2 gas van Powerpeers zelf.
 • Samenstroom:  bij dit contract voor onbepaalde tijd ontvang je stroom van de particuliere aanbieders bij Powerpeers.

Zoals je misschien al opgemerkt hebt kun je bij Powerpeers alleen contracten voor onbepaalde tijd afsluiten. Dit zijn contracten waarbij je een variabel bedrag betaalt. Dit betekent dat het bedrag tweemaal per jaar wordt aangepast aan het markttarief.

Hoe wordt de energie opgewekt?

De energie van Powerpeers wordt opgewekt door particulieren. De energie is daarom per definitie groen. Daarbij komt ook nog eens dat de energie afkomstig is uit eigen land en daarmee uiterst duurzaam. Powerpeers levert ook gas. Nu is gas per definitie niet duurzaam, maar bij Powerpeers zorgt men er wel voor dat het gas CO2 gecompenseerd is.

Opzegtermijn en opzegvergoeding

Bij Powerpeers ga je per definitie een contract aan voor onbepaalde tijd met een variabel tarief. Het grote voordeel hiervan is dat je op elk moment  je contract op kunt zeggen zonder dat hier kosten aan verbonden zijn. Uiteraard moet je wel rekening houden met de wettelijke opzegtermijn van 30 dagen.

Overstappen naar Powerpeers: waar moet ik op letten?

Ben je benieuwd naar Powerpeers? Kijk dan eens op de website: www.powerpeers.nl. Ook is het een goed idee om op internet te zoeken naar Powerpeers ervaringen van andere gebruikers. Er zijn diverse websites waar je Powerpeers reviews kunt vinden. Ben je overtuigd? Dan kun je contact opnemen met de Powerpeers en een contract afsluiten. Heb je op dit moment nog een contract lopen bij een andere leverancier? Onthoudt dan dat je rekening moet houden met de wettelijk opzegtermijn. En zeg je een contract met een vast tarief vroegtijdig op? Dan kan jouw oude leverancier een boete in rekening brengen. Powerpeers zal deze boete niet vergoeden.

Contact opnemen met Powerpeers

Wil je contact opnemen met Powerpeers? Stuur dan een e-mail naar service@powerpeers.com. Bellen kan naar 020 – 220 23 00. De klantenservice van Powerpeers is op werkdagen bereikbaar tot en met 18.00 ’s avonds.

Oxxio

Geef een beoordeling

Zit je al jaren bij dezelfde energieleverancier? Dan kun je je afvragen of je nog wel zo voordelig uit bent. Tijden veranderen en er zijn immers nog zoveel andere aanbieders die ook heel concurrerende tarieven hanteren. Er zijn echter nog andere punten waarop deze aanbieders zich van elkaar willen onderscheiden. Neem bijvoorbeeld service en klantcontact. Maar ook duurzaamheid en groene energie spelen een steeds grotere rol. Als dit belangrijk voor je is ga je waarschijnlijk liever in zee met een aanbieder die uitsluitend groene stroom levert. Door de verschillende aanbieders te bestuderen en met elkaar te vergelijken ontdek je meestal vanzelf welke leverancier bij jou past. Hieronder vindt je vast een overzicht van leverancier Oxxio. Daarnaast is het aan te bevelen om ook wat Oxxio ervaringen en Oxxio reviews van andere gebruikers te lezen.

Over Oxxio

Oxxio is sinds 2000 actief op de Nederlandse energiemarkt. Destijds heette het bedrijf nog ‘Energiebedrijf.nl’. Sinds 2011 valt Oxxio onder het grotere energieconcern Eneco. Oxxio levert uitsluitend groene stroom en gas. Het streven is om de klant meer bewust te maken van het energieverbruik. Hiervoor worden innovatieve tools ingezet zoals een app die klanten van Oxxio kunnen downloaden.

Tarieven en energiecontracten van Oxxio

Bij Oxxio kun je kiezen uit energiecontracten met verschillende looptijden waaronder 1, 2 en 3 jaar. Tijdens deze periode betaal je een vast bedrag. Je kunt ook kiezen voor een contract met een variabel tarief. Dit variabele tarief wil zeggen dat jouw bedrag tweemaal per jaar wordt afgestemd op de markttarieven.

Hoe wordt de energie opgewekt?

Oxxio levert 100% duurzame stroom. Deze stroom is afkomstig uit verschillende duurzame bronnen zoals bijvoorbeeld windturbines en waterkrachtcentrales. Het grootste percentage is afkomstig uit waterkracht.

Opzegtermijn en opzegvergoeding

Heb je een energiecontract bij Oxxio maar wil je hiervan af? Dan kun je dit natuurlijk altijd opzeggen. Vergeet niet dat je een opzegtermijn hebt van 30 dagen. Het opzeggen van een variabel contract voor onbepaalde tijd is meestal kosteloos. Maar heb je een contract met een vast tarief terwijl de looptijd nog niet verstreken is? Dan zal er een opzegboete in rekening worden gebracht.

Overstappen naar Oxxio: waar moet ik op letten?

Wil je overstappen naar energieleverancier Oxxio maar wil je eerst weten hoe andere gebruikers over dit bedrijf denken? Zoek dan eens naar Oxxio ervaringen en Oxxio reviews van Oxxio klanten. Als je de overstap uiteindelijk wilt maken moet je rekening houden met de opzegtermijn bij je huidige leverancier. En heb je op dit moment nog een contract met een vaste looptijd? Dan krijg je waarschijnlijk een opzegboete. In sommige gevallen wordt zo’n boete door je nieuwe leverancier betaald. Oxxio doet dit echter niet.

Contact opnemen met Oxxio

Wil je meer informatie over Oxxio? Ga dan naar de website: www.oxxio.nl. Heb je vragen? Stel ze dan via e-mail: klantenservice@oxxio.nl. Je kunt ook bellen naar de klantenservice. Deze is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tussen 8.30 en 19.00 op nummer

0900 – 55 66 777. Houdt rekening met 0,55 eurocent per gesprek plus de gebruikelijke belkosten.

Nuon

Geef een beoordeling

Soms hoor je wel eens dat overstappen naar een andere energieleverancier heel gunstig uit kan pakken. Vraag jij je af of dit ook voor jou geldt? Wij helpen je om dit uit te zoeken. Om te beginnen moet je weten wat jij belangrijk vindt. Denk bijvoorbeeld aan zaken zoals duurzaamheid, lage prijzen, service of wellicht een combinatie hiervan. De meeste leveranciers kun je vervolgens wel in een bepaalde categorie plaatsen. Vervolgens kun je ze met elkaar vergelijken om te bepalen wat voor jou de beste optie is. Hieronder vindt je alvast een informatieoverzicht van energieleverancier Nuon. Daarnaast is het slim om ook kennis te nemen van Nuon ervaringen van andere gebruikers. Op basis van dit soort Nuon reviews is het vaak gemakkelijker om een keuze te maken.

Over Nuon

Nuon is in Nederland een grote naam op het gebied van energie. En dat is natuurlijk niet verbazend wanneer je bedenkt dat dit bedrijf zeker twee miljoen klanten heeft. Nuon levert niet alleen stroom maar ook andere energieproducten waaronder warmte, kou en gas.

Tarieven en energiecontracten van Nuon

Net als bij de meeste andere leveranciers heb je bij Nuon de keuze uit twee typen energiecontracten: vast en variabel. Bij een contract met een vaste prijs betaal je gedurende een bepaalde termijn hetzelfde bedrag voor je energie. Bij een energiecontract met een variabel tarief betaal je voor een onbepaalde tijd een wisselend bedrag. Twee keer per jaar wordt dit bedrag afgestemd op de marktprijs.

Hoe wordt de energie opgewekt?

Nuon streeft er naar om op de lange termijn alleen nog maar groene stroom te leveren. Op dit moment is het energieaanbod voor een deel nog grijs maar er wordt flink geïnvesteerd in duurzame projecten met betrekking tot wind -en waterkracht. Zo zal het energieaanbod van Nuon in de loop der tijd steeds meer verduurzamen.

Opzegtermijn en opzegvergoeding

Heb je eenmaal een contract bij Nuon? Dan kun je dit opzeggen door te bellen met de klantenservice. Je nieuwe leverancier kan er ook voor zorgen dat je oude contract wordt beëindigd. Let er wel op dat er een opzegtermijn van 30 dagen word gehanteerd. En heb je een contract met een vast tarief en een vaste looptijd? Dan kun je een opzegboete verwachten.

Overstappen naar Nuon: waar moet ik op letten?

Ben je nieuwsgierig geworden? Ga dan eens op internet zoeken naar NUON ervaringen. In NUON reviews bijvoorbeeld. Op basis daarvan kun je besluiten om de overstap te maken. Zit je nu nog bij een andere leverancier? Dan moet je rekening houden met de wettelijke opzegtermijn. En is de looptijd van je huidige energiecontract nog niet verstreken? Dan kunnen er consequenties zijn. Bij een variabel bedrag kun je meestal kosteloos opzeggen, maar bij een contract met een vast tarief zullen er waarschijnlijk kosten in rekening worden gebracht. Nuon kan deze kosten deels of in zijn geheel vergoeden. Voor meer informatie over de voorwaarden verwijzen we je naar de website van Nuon: www.nuon.nl.

Contact opnemen met Nuon

Wil je contact opnemen met energieleverancier Nuon? Dan kun je bellen naar het volgende nummer 0900 – 0808. De klantenservice van Nuon is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tussen 8.00 en 18.00.

NL energie

Geef een beoordeling

Ben je niet helemaal tevreden over je huidige energieleverancier en wil je weten of je bij een ander bedrijf misschien beter uit bent? De kans bestaat dat je ergens anders inderdaad beter uit bent. Het hangt er natuurlijk wel van af wat jij verstaat onder ‘beter’. Wil je zo min mogelijk voor je energie betalen? Dan is er waarschijnlijk wel een leverancier waar je goedkoper uit bent. En wil je een maatschappij die op een duurzame manier stroom opwekt? Dan is er vast en zeker een bedrijf waar de energie op een groenere manier wordt opgewekt. Zolang je maar goed weet wat je zelf wilt is het zoeken al een stuk minder gecompliceerd. Dan hoef je alleen nog maar de meest interessante aanbieders naast elkaar te zetten en met elkaar te vergelijken. Wil je eerst meer informatie over de kanshebbers? Wij maken vast een beginnetje met het overzicht hieronder. Centraal staat de Nederlandse Energie Maatschappij. Verder willen je nog als tip meegeven om Nederlandse Energie Maatschappij ervaringen van andere gebruikers te lezen. Deze kun je vinden als je zoekt op ‘Nederlandse Energie Maatschappij reviews’ op internet.

Over de Nederlandse Energie Maatschappij

Na de liberalisering van de energiemarkt was de Nederlandse Energie Maatschappij of ‘NLE’ in 2005 één van de eerste bedrijven die stroom ging leveren. De NLE hecht veel waarde aan klantcontact. Service en duidelijkheid staat hoog in het vaandel. Daarnaast zijn de prijzen een belangrijk speerpunt van deze leverancier. Door de prijzen laag te houden wil men betaalbaar zijn en blijven.

Tarieven en energiecontracten van de NLE

Bij de NLE kun je kiezen uit drie verschillende contracten met allemaal een vast tarief. Er is een contract voor een looptijd van 1, 3 en 5 jaar. Je bepaalt zelf hoe ‘groen’ jouw contract wordt. Hiervoor zijn de volgende categorieën in het leven geroepen:

 • Beetje Groen: energie afkomstig uit Europese waterkrachtcentrales.
 • Iets Groener: stroom die wordt opgewekt door Europese windmolens.
 • Echt Groen: stroom die wordt opgewekt met Nederlandse windmolens.

Hoe wordt de energie opgewekt?

Bij de Nederlandse Energie Maatschappij wordt alleen duurzame stroom opgewekt en geleverd. Er zijn echter wel gradaties in duurzaamheid. Dit wordt uitgedrukt in de bovengenoemde categorieën waar je uit kunt kiezen. Je bepaalt dus zelf hoe groen jouw stroom is.

Opzegtermijn en opzegvergoeding

Als je klant bent bij de NLE kun je het contract opzeggen door te bellen naar de klantenservice. Je kunt het contract ook door je nieuwe leverancier op laten zeggen. Vergeet niet dat er een opzegtermijn van 30 dagen geldt. En als de looptijd van je huidige contract nog niet verstreken is zal je een boete moeten betalen.

Overstappen naar NLE: waar moet ik op letten?

Wil je klant worden bij de NLE? Ga dan goed voorbereid te werk en zoek naar Nederlandse Energie Maatschappij reviews op internet. Hierin vindt je Nederlandse Energie Maatschappij ervaringen van andere gebruikers. Wil je nog steeds overstappen? Houdt dan rekening met een opzegtermijn bij je huidige leverancier. En heb je op dit moment nog een contract met een vast tarief lopen? Dan zal je waarschijnlijk een opzegboete moeten betalen. Deze boete wordt niet overgenomen door de NLE.

Contact opnemen met NLE

Wil je in contact komen met de NLE? Dan kun je bellen naar 088 – 73 073 07. De klantenservice is op werkdagen van 8.00 tot 18.00 bereikbaar. Je kunt ook een kijkje nemen op de website: www.nle.nl.

Main energie

Geef een beoordeling

Overstappen naar een andere energiemaatschappij kan lonen. Want ook al heb je de keuze uit vele leveranciers, onderling zijn er grote verschillen. Bijvoorbeeld in prijs. Bij sommige leveranciers ben je veel goedkoper uit dan bij anderen. Ook zitten er flinke verschillen in de manier waarop de stroom wordt opgewekt. Sommige maatschappijen halen stroom uit fossiele brandstoffen terwijl andere bedrijven hun energie deels of zelfs voor 100% duurzaam opwekken. Het is dus heel goed mogelijk om een bedrijf te kiezen wat in elk opzicht aansluit bij jouw persoonlijke voorkeuren. Door ze met elkaar te vergelijken krijg je bovendien een nog beter beeld. Hieronder vindt je alvast een overzicht van leverancier MAIN Energie. Op basis van dit overzicht zal je waarschijnlijk al een stuk wijzer worden. Daarnaast kun je nog MAIN Energie ervaringen van andere gebruikers lezen in MAIN Energie reviews op internet.

Over MAIN Energie

MAIN Energie is sinds een jaar of tien actief op de Nederlandse energiemarkt. Het bedrijf bedient voornamelijk klanten uit de zakenwereld en het vastgoed. Daarnaast leveren ze ook aan particulieren. MAIN Energie wil zich van de concurrentie onderscheiden door maatschappelijk verantwoord te ondernemen op een manier die niet ten koste gaat van kwaliteit en duurzaamheid.

Tarieven en energiecontracten van MAIN Energie

Bij MAIN Energie kun je net zoals bij de meeste leveranciers kiezen uit contracten met een vast tarief en een variabel tarief.  Als je kiest voor een vast tarief betaal je gedurende een bepaalde periode een vast bedrag. Je kunt kiezen voor een periode van 1 of 3 jaar. Kies je voor een variabel tarief? Dan ga je een contract aan voor onbepaalde periode waarin je een bedrag betaalt op basis van de marktprijs. De prijs die je betaalt kan dus tijdens de contractperiode wijzigen.

Hoe wordt de energie opgewekt?

MAIN Energie is een duurzame leverancier die voor 100% groene stroom levert. Stroom is voor 82,37% afkomstig uit Noorse waterkracht. 15,54% wordt opgewekt met Zweedse waterkracht. 1,87% wordt opgewekt met biomassa in Nederland. Het resterende percentage wordt aangevuld met windenergie uit Nederland. Als je gas afneemt heb je als extra keuze de optie CO2 gecompenseerd gas.

Opzegtermijn en opzegvergoeding

Als je een contract bij MAIN Energie wilt opzeggen kun je dit telefonisch doorgeven aan de klantenservice. Je kunt het opzeggen van je oude contract ook overlaten aan je nieuwe leverancier. In alle gevallen moet je rekening houden met een opzegtermijn van 30 dagen. En heb je een contract voor bepaalde tijd? Dan zal MAIN Energie een opzegboete in rekening brengen.

Overstappen naar MAIN Energie: waar moet ik op letten?

Wil je een contract afsluiten bij MAIN Energie en zit je op dit moment nog bij een andere energiemaatschappij? Dan moet je rekening houden met een opzegtermijn van 30 dagen. En als je een contract met een vaste looptijd voortijdig opzegt zal je een boete moeten betalen. MAIN Energie zal deze boete niet van jou overnemen. Je draait dus zelf op voor de kosten.

Contact opnemen met MAIN Energie

Ben je benieuwd hoe anderen denken over deze leverancier? Zoek dan eens naar MAIN Energie reviews. Door de MAIN Energie ervaringen van anderen weet je meestal wel of de aanbieder je aanspreekt of niet. Wil je meer weten over de mogelijkheden MAIN Energie? Surf dan naar de website van MAIN Energie: www.mainenergie.nl. Bellen kan naar 088 – 08 09 000. De klantenservice is bereikbaar op werkdagen van 08.00 tot 17.00.

Leon energie

Geef een beoordeling

Wil je overstappen naar een andere energieleverancier maar voel je je een beetje overweldigd door het enorme aanbod energiemaatschappijen in Nederland? Heel begrijpelijk. En ook al leveren ze allemaal stroom, op andere punten kunnen ze toch behoorlijk van elkaar verschillen. Neem bijvoorbeeld de keuze voor duurzame stroom of juist niet, lage tarieven of juist een kwalitatief hoge service. Er valt dus genoeg te kiezen. Het beste kun je de verschillende aanbieders op alle punten die jij belangrijk vindt met elkaar vergelijken. Dan moet je natuurlijk wel de juiste informatie hebben. Wij hebben daarom alvast de gegevens van leverancier LEON hieronder op een rijtje gezet. Wil je meer weten over LEON? Dan is het slim om ook eens beoordelingen van LEON-gebruikers te lezen. Op internet zijn voldoende LEON reviews met LEON ervaringen te vinden.

Over LEON

LEON of voluit ‘LEON Zeewolde’ is een energieleverancier die zich in de eerste plaats richt op het leveren van duurzame energie aan inwoners van Zeewolde. Dit doen ze door lokaal energie op te wekken en te investeren in lokale opwekinitiatieven. Ook al doet de naam anders vermoeden, LEON Zeewolde levert ook aan huishoudens in de rest van het land.

Tarieven en energiecontracten van LEON

Bij LEON heb je de keuze uit een leveringspakket, een huurpakket en een kooppakket. Hieronder leggen we uit wat je hieronder moet verstaan:

 • Leveringspakket: LEON levert jouw energie voor een vaste periode tegen een vast tarief of voor onbepaalde tijd met een variabele energieprijs. Bij een variabele energieprijs wordt de prijs twee keer per jaar afgestemd op de marktprijs.
 • Huurpakket: bij dit pakket huur je zonnepanelen waar je zelf energie mee op kan wekken. Tegelijkertijd ontvang je stroom van LEON. Omdat je zelf zonnepanelen hebt zal de rekening lager zijn.
 • Kooppakket: bij dit pakket koop je zonnepanelen LEON, daarnaast krijg je energie.

Hoe wordt de energie opgewekt?

LEON wil energie duurzamer maken en gebruikt hiervoor 3 methoden:

 • Het opwekken van energie door het gebruik van ‘groene’ methoden zoals windkracht, zonkracht en biomassa.
 • Het investeren in lokale opwekinitiatieven zoals bijvoorbeeld het installeren van zonnepanelen.
 • Door lokaal energie op te wekken en deze lokaal te leveren blijft het transportvlies beperkt.

Opzegtermijn en opzegvergoeding

Wil je een contract afsluiten bij leverancier LEON? Dan is het voor de toekomst belangrijk om te weten hoe het zit met de opzegvoorwaarden. Bij LEON hoef je niet zelf op te zeggen. Je nieuwe leverancier kan dit voor jou doen. Houdt wel rekening met de wettelijke opzegtermijn van 30 dagen. Ook kan LEON kosten à 100 euro in rekening brengen voor het vroegtijdig beëindigen van een contract met een vaste looptijd.

Overstappen naar LEON: waar moet ik op letten?

Voordat je je aanmeldt bij LEON is het verstandig om LEON ervaringen van andere gebruikers door te lezen. Deze kun je vinden in de talloze LEON reviews op internet. Houdt bij het overstappen rekening met de opzegtermijn en je huidige contract. Is dit een contract voor een vastgestelde termijn en is de looptijd nog niet verstreken? Dan zal je een boete moeten betalen. LEON zal deze boete niet van jou overnemen.

Contact opnemen met LEON

Wil je meer weten over LEON? Kijk dan eens op de website: www.leonzeewolde.nl. Heb je vragen? Dan kun je een e-mail sturen naar info@leonzeewolde.nl. Bellen kan van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00. Het telefoonnummer van LEON is 036 – 5220650.

Innova energie

Geef een beoordeling

Zoek je een andere energieleverancier? Dan is de kans groot dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Want inmiddels zijn er zeker dertig leveranciers actief op de Nederlandse energiemarkt. En allemaal leveren ze stroom. Ze proberen ze zich van elkaar te onderscheiden door zaken als duurzaamheid, service, prijzen enzovoorts. Een goede aanbieder is dus eigenlijk vooral een leverancier die hetzelfde wil als jij. Maar hoe kom je daar achter? Het belangrijkste is dat je je goed laat voorlichten en verschillende energiemaatschappijen met elkaar vergelijkt. Je kunt beginnen met het lezen van het onderstaande informatieoverzicht. In dit overzicht staat leverancier Innova Energie centraal. Het is verstandig om ook op zoek te gaan naar beoordelingen van andere gebruikers. Je kunt op internet verschillende Innova Energie reviews vinden met daarin de nodige Innova Energie ervaringen.

Over Innova Energie

Het bedrijf Innova Energie bestaat sinds 2010. Het bedrijf levert voornamelijk groene stroom en richt zich op het MKB en ZZP’ers. Innova Energie wil bekend staan als een leverancier die zich onderscheidt door:

 • Het bieden van klantgerichte service.
 • Het leveren van duurzame energie.
 • Aandacht voor innovatie.
 • Betaalbare prijzen.

Tarieven en energiecontracten van Innova Energie

Bij Innova Energie heb je de keuze uit drie contractvormen.

 • Een variabel contract: een contract voor onbepaalde tijd met een variabele energieprijs. Twee keer per jaar wordt het te betalen bedrag aangepast aan het markttarief.
 • Een contract voor 1 jaar met vast tarief: een energiecontract waarbij je gedurende een jaar steeds hetzelfde bedrag betaalt.
 • Een contract voor 3 jaar met vast tarief: een contract voor 3 jaar waarbij je een vaste prijs betaalt voor je energie.

Hoe wordt de energie opgewekt?

Innova Energie wil zoveel mogelijk groene stroom leveren aan haar klanten. Het bedrijf haalt haar stroom daarom voor 77% uit aardwarmte. 20% wordt opgewekt door middel van waterkracht. Het resterende percentage is afkomstig uit wind -en zonne-energie.

Opzegtermijn en opzegvergoeding

Een contract bij Innova Energie is eenvoudig opzegbaar door te bellen naar de klantenservice. Je kunt het opzeggen ook overlaten aan je nieuwe energieleverancier. Houdt er wel rekening mee dat er altijd een opzegtermijn van 30 dagen word gehanteerd. En als je vroegtijdig een contract opzegt kunnen er consequenties zijn. Heb je een variabel contract? Dan kun je dit op ieder moment kosteloos opzeggen. Bij een vaste looptijd zal Innova Energie een boete in rekening brengen.

Overstappen naar Innova Energie: waar moet ik op letten?

Wil je klant worden bij Innova Energie? Vul dan op de website het aanmeldformulier in. Je krijgt dan vanzelf een offerte in de mail. Deze offerte kun je ondertekend retour sturen. Heb je nog een contract lopen bij je huidige leverancier? Dan moet je rekening houden met de opzegtermijn. En heb je een contract met een vaste looptijd? Dan moet je waarschijnlijk een boete betalen. Innova Energie zal deze boete niet van je overnemen.

Contact opnemen met Innova Energie

Wil je meer weten over Innova Energie? Raadpleeg dan Innova Energie reviews en Innova Energie ervaringen van andere gebruikers. Je kunt ook een kijkje nemen op de website van deze leverancier: www.innovaenergie.nl. Wil je persoonlijk contact? Bel dan op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 naar 070 – 30 16 610.

Huismerk energie

Geef een beoordeling

Wil je je aanmelden bij een nieuwe energiemaatschappij? Dan heb je flink wat uitzoekwerk voor de boeg. Er zijn namelijk vele aanbieders actief op de Nederlandse energiemarkt. Door je goed te laten informeren en aanbieders met elkaar te vergelijken moet het echter zeker lukken om een goede keuze te maken. Wij helpen je alvast met het onderstaande informatieoverzicht van leverancier Huismerk Energie. Behalve het lezen van dit overzicht is het ook verstandig om te achterhalen hoe andere gebruikers denken over deze leverancier. Op internet kun je Huismerk Energie ervaringen lezen in één van de vele Huismerk Energie reviews.

Over Huismerk Energie

Het bedrijf Huismerk Energie in 2012 opgericht met als doel het leveren van kwaliteitsenergie, goede service en transparantie. Dit doet Huismerk Energie door uitsluitend groene energie te leveren die uit Nederland afkomstig is. Deze energie is opgewekt door zon, water -en windkracht. Het bedrijf wekt niet zelf stroom op maar werkt samen met andere producenten en lokale initiatiefnemers. Het bedrijf werkt dus ook met haar klanten samen om de markt van duurzame energie te voorzien. Daarnaast hecht Huismerk Energie veel waarde aan het bieden van goede service. Dit houdt onder meer in dat klanten inzicht krijgen in hun energieverbruik zodat men hier meer grip op kan krijgen.

Tarieven en energiecontracten van de Huismerk Energie

Bij Huismerk Energie kun je kiezen uit drie soorten energiecontracten:

 • 3 Jaar Zeker Nijmegen: een 3-jarig contract met een vaste prijs voor groene stroom en CO2 gecompenseerd gas.
 • 1 Jaar Zeker Nijmegen: een contract voor 1 jaar met een vaste lage prijs.
 • Flexibel: een contract voor onbepaalde tijd met een variabel tarief, afhankelijk van de marktwerking.

Hoe wordt de energie opgewekt?

Huismerk Energie levert uitsluitend groene stroom. Deze wordt voor 99% opgewekt door windmolens. Het resterend procent is afkomstig uit zonne-energie. Omdat deze groene stroom ook nog eens in zijn geheel uit Nederland komt is Huismerk Energie één van de duurzaamste leveranciers.

Opzegtermijn en opzegvergoeding

Huismerk Energie is een duurzame energieleverancier. Maar hoe zit het eigenlijk met de opzegtermijn -en vergoeding? Opzeggen is heel gemakkelijk. Je kunt dit schriftelijk doen of overlaten aan je nieuwe leverancier. Je moet je houden aan een opzegtermijn van 30 dagen. En heb je een contract met een vaste looptijd? Dan zal Huismerk Energie extra kosten in rekening brengen.

Overstappen naar Huismerk Energie: waar moet ik op letten?

Wil je je aanmelden bij Huismerk Energie? Surf dan naar de website. Hier vindt je een online aanmeldformulier wat je kunt invullen en verzenden. In de mail krijg je vervolgens een offerte toegestuurd. Ben je het eens met de offerte? Stuur hem dan getekend retour. Heb je op het moment van afsluiten nog een contract bij een andere maatschappij? Bedenk dan dat er een wettelijke opzegtermijn van 30 dagen word gehanteerd. Ook kan jouw huidige leverancier een boete opleggen wegens vroegtijdig opzeggen van een contract voor bepaalde tijd. Huismerk Energie wil deze boete voor jou betalen mits er aan een aantal voorwaarden wordt voldaan. Zo moet je een driejarig contract afsluiten en mag de boete niet hoger zijn dan 100 euro.

Contact opnemen met Huismerk Energie

Wil je graag weten hoe andere gebruikers denken over Huismerk Energie? Zoek dan op internet naar Huismerk Energie Reviews. Hierin staan waarschijnlijk voldoende Huismerk Energie ervaringen om een goed beeld te kunnen krijgen. Wil je persoonlijk contact met de aanbieder? Stuur dan een e-mail naar info@huismerkenergie.nl. Je kunt ook bellen naar 088 – 1051122. De klantenservice is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 en 17.00.

Greenfoot

Geef een beoordeling

Ben je op zoek naar een nieuwe energiemaatschappij en weet je niet welke aanbieder bij jou past? Zorg dan eerst dat je weet wat belangrijk voor jóu is. Iedere leverancier heeft weer andere dingen waar zij zich op laten voorstaan. Je moet dus een leverancier zoeken die hetzelfde wil als jij. Zoek daarom vooral naar informatie over verschillende bedrijven en probeer ze zoveel mogelijk met elkaar te vergelijken. Om je op weg te helpen vindt je hieronder wat meer informatie over energieleverancier Greenfoot. Baseer je oordeel echter niet alleen op deze informatie. Zoek ook naar Greenfoot reviews om meer te lezen over Greenfoot ervaringen van andere gebruikers.

Over Greenfoot

Greenfoot is sinds 2013 actief op de Nederlandse energiemarkt. Greenfoot streeft er daarom naar om op het juiste moment energie in te kopen. Hierdoor kunnen ze de tarieven laag houden. Omdat duurzaamheid ook een grote rol speelt bij deze leverancier hebben zij het ‘Neutral Footprint Programma’ geïntroduceerd. Met behulp van dit programma wil Greenfoot efficiënter omgaan met energie. Hierdoor kan het verbruik naar beneden en neemt de CO2 af.

Tarieven en energiecontracten van Greenfoot

Bij Greenfoot heb je de keuze uit drie verschillende energiecontracten:

 • 1 Jaar vast tarief: bij dit contract met een vaste looptijd betaal je een vastgesteld bedrag.
 • 3 Jaar vast tarief: bij dit contract betaal je drie jaar een vast tarief.
 • Variabel tarief voor onbepaalde tijd: bij dit contract voor onbepaalde tijd betaal je een variabele prijs. Dit wil zeggen dat jouw prijs afhankelijk is van de marktwerking.

Hoe wordt de energie opgewekt?

Zoals we eerder al noemden vindt Greenfoot het heel belangrijk om duurzaam te zijn. Dit betekent echter niet dat Greenfoot alleen maar groene stroom levert, integendeel. Slechts een klein percentage bestaat uit duurzaam opgewekte energie. En deze energie is overigens afkomstig uit Duitsland en voegt dus niets toe aan een duurzamere energiemarkt bij ons.

Opzegtermijn en opzegvergoeding

Voor dat je overstapt is het belangrijk om je te verdiepen in de voorwaarden die Greenfoot hanteert. Bijvoorbeeld met betrekking tot opzegtermijn -en vergoeding. Je moet om te beginnen rekening houden met een wettelijke opzegtermijn van 30 dagen. En als je een contract met een bepaalde looptijd hebt kun je deze niet kosteloos opzeggen. Hiervoor worden kosten in rekening gebracht.

Overstappen naar Greenfoot: waar moet ik op letten?

Aanmelden als nieuwe klant doe je door op de website een formulier in te vullen. Je krijgt dan een offerte per mail toegestuurd. Ga je akkoord met de offerte? Dan kun je deze getekend terugsturen naar Greenfoot. Zit je op dit moment nog bij een andere leverancier? Houdt er dan rekening mee dat je je moet houden aan opzegtermijn. En is de vaste looptijd van je huidige contract nog niet verstreken? Dan zal jouw oude leverancier een vergoeding van jou vragen. Greenfoot zal deze vergoeding niet voor jou betalen.

Contact opnemen met Greenfoot

Ben je nieuwsgierig geworden? Neem dan een kijkje op de website: www.greenfoot.nl. Ook kan het nuttig zijn om Greenfoot ervaringen van andere gebruikers door te lezen. Op internet vindt je vele Greenfoot reviews. Wil je in contact komen met deze aanbieder? Stuur dan een e-mail naar info@greenfoot.nl. Bellen kan naar 088 – 7333633. De klantenservice is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tussen 09.00 en 17.00.

Greenchoice

Geef een beoordeling

Overweeg je om van energieleverancier te veranderen? Dan wacht je een flinke klus. Er zijn namelijk zoveel energiebedrijven waar je uit kunt kiezen. En elke aanbieder heeft weer andere punten waarop zij zich willen onderscheiden. Welke aanbieder je kiest is daarom vooral afhankelijk van jouw persoonlijk wensen. Er is in ieder geval altijd een aanbieder die bij jou past. Door onderling te vergelijken kun je vrij eenvoudig vaststellen welke leverancier dit is. Maar dan moet je natuurlijk wel eerst over de juiste informatie beschikken. Wij hebben daarom de gegevens van leverancier Greenchoice hieronder verzameld. Je kunt dit nog aanvullen met Greenchoice reviews die je vindt op internet. Op basis van deze Greenchoice ervaringen kun je beter bepalen of dit bedrijf een geschikte keuze is.

Over Greenchoice

Greenchoice is een energieleverancier die zich wil onderscheiden door een duurzame manier van werken. Om te beginnen geldt dit voor het opwekken van energie. Hiervoor worden zonkracht, windkracht, waterkracht en biomassa ingezet.

Tarieven en energiecontracten van Greenchoice

Bij Greenchoice kun je kiezen uit drie verschillende energiecontracten:

 • Kortingsgarantie: bij dit energiecontract voor onbepaalde tijd profiteer je van een variabele prijs. De prijs is gebaseerd op het markttarief en kan in de loop van de tijd omhoog of omlaag gaan. Greenchoice biedt echter de garantie dat het door jou te betalen bedrag altijd 0,25 procent lager ligt dan het tarief van de grootste leverancier.
 • 100% Nederlandse wind: een contract met een vaste looptijd en een vast bedrag.
 • 100% Nederlands groen: energiecontract met een looptijd tot en met 3 jaar, je betaalt een vast bedrag.

Hoe wordt de energie opgewekt?

Greenchoice levert uitsluitend groene stroom die op een duurzame manier is opgewekt. Op dit moment komt 70% van deze stroom uit Nederland. De leverancier streeft echter naar een percentage van 100% in 2020. Gebruik je gas? Dan kun je bij deze energiemaatschappij ‘groen’ gas krijgen, oftewel ‘bosgecompenseerd gas’. Bosgecompenseerd wil zeggen dat het gebruik wordt gecompenseerd met bos- en klimaatprojecten die het herstel en de bescherming van bijvoorbeeld de Amazone moeten bevorderen.

Opzegtermijn en opzegvergoeding

Wil je overstappen naar Greenchoice? Dan is het belangrijk om te weten hoe het zit met opzeggen. Want misschien wil je in de toekomst weer overstappen naar een andere aanbieder. Opzeggen is gelukkig heel eenvoudig bij Greenchoice. Je belt gewoon naar de klantenservice. Bedenk wel dat je een opzegtermijn hebt van 30 dagen. Heb je een contract voor bepaalde tijd en zeg je deze vroegtijdig op? Dan moet je rekening houden met extra kosten.

Overstappen naar Greenchoice: waar moet ik op letten?

Ben je enthousiast geworden over Greenchoice? Dan kun je overwegen om over te stappen. Ga echter niet over één nacht ijs. Lees eerst een paar Greenchoice reviews en Greenchoice ervaringen. Ben je overtuigd? Dan kun je via de website het aanmeldformulier invullen en opsturen. Vervolgens krijg je een email met daarin een offerte toegestuurd. Als je akkoord gaat kun je deze getekend retour zenden. Heb je op dit moment nog een contract voor bepaalde tijd bij een andere leverancier? Houdt er dan rekening mee dat er extra kosten in rekening worden gebracht. Greenchoice zal deze kosten niet vergoeden.

Contact opnemen met Greenchoice

Ben je geïnteresseerd in deze aanbieder? Breng dan een bezoekje aan de website: www.greenchoice.nl. Wil je persoonlijk contact? Stuur dan een e-mail naar vragen@greenchoice.nl. Bellen kan naar 010 – 478 23 26. De klantenservice is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tussen 8.30 en 17.30. Op zaterdag kun je bellen tussen 8.30 en 16.00.

Fenor

Geef een beoordeling

Heb je twijfels over je huidige energiemaatschappij en vraag je je af of je niet beter over kunt stappen? Dan is het goed om eens rond te kijken. Het aanbod energieleveranciers is namelijk enorm groot. En ze hebben allemaal weer andere sterke punten. Om een goede keuze te kunnen maken is het belangrijk om voor jezelf helder te hebben welke zaken jij belangrijk vindt. Hecht je bijvoorbeeld veel waarde aan duurzaamheid en groene energie? Of ben je meer een voorstander van lage prijzen? Er is altijd een energiemaatschappij die aansluit bij jouw wensen. Ga dus op zoek naar informatie en vergelijk de verschillende aanbieders met elkaar. Omdat het natuurlijk wel veel werk is om elke aanbieder apart te bestuderen hebben wij alvast een begin gemaakt door de gegevens van energieleverancier FENOR op een rijtje te zetten. Zo heb je alvast een beter idee van de mogelijkheden bij deze aanbieder. We raden ook aan om wat FENOR ervaringen te zoeken op internet. Er zijn talloze websites te vinden waar je zulke FENOR reviews kunt lezen.

Over FENOR

FENOR werd in 2012 opgericht door een groepje ondernemers in Friesland. Het streven was een energiemaatschappij zonder poespas waar klanten een eerlijke prijs betalen voor hun energie. Bij FENOR dus geen aanbrengbonussen, verborgen kosten en addertjes onder het gras. Wat je ziet is wat je krijgt.

Tarieven en energiecontracten van FENOR

Bij FENOR heb je de keuze uit diverse energiecontracten. Tot deze contracten behoren onder meer één met een vaste looptijd en een vast tarief. Ook is er een energiecontract voor onbepaalde tijd met een variabel tarief. Bij dit contract betaal je een prijs die gebaseerd is op het markttarief. Omdat dit markttarief steeds verandert, kan jouw energieprijs ook variëren. Tweemaal per jaar worden deze bedragen op elkaar afgestemd en dit betekent dat het door jou te betalen bedrag kan dalen maar ook stijgen.

Hoe wordt de energie opgewekt?

FENOR levert duurzame energie die wordt opgewekt met windkracht. Deze windenergie is voor 44,64% afkomstig uit Nederland. Het resterende deel wordt aangevuld met windenergie uit andere landen in Europa.

Opzegtermijn en opzegvergoeding

Als je een contract bij FENOR op wilt zeggen moet je rekening houden met een opzegtermijn van 30 dagen. Als je een contract met een vaste looptijd vroegtijdig opzegt kan FENOR een boete in rekening brengen. Heb je een contract voor onbepaalde tijd? Dan kun je op ieder moment kosteloos opzeggen. Dit opzeggen hoef je niet zelf te doen, dit kan jouw nieuwe energieleverancier voor jou doen.

Overstappen naar FENOR:  waar moet ik op letten?

Wil je je aanmelden als nieuwe klant? Dan kun je op de website een aanmeldformulier invullen en verzenden. Je krijgt dan een offerte toegestuurd. Ben je akkoord met het voorstel? Dan kun je de offerte ondertekenen en retour sturen naar FENOR. Heb je op dit moment nog een contract voor bepaalde tijd bij een andere leverancier? Dan moet je er rekening mee houden dat je een boete moet betalen. FENOR zal deze boete niet voor jou betalen. Heb je een contract voor onbepaalde tijd? Dan kun je deze op ieder moment gratis opzeggen. Uiteraard geldt in beide gevallen een opzegtermijn van 30 dagen.

Contact opnemen met FENOR

Wil je meer informatie over energieleverancier FENOR? Dan kun je een kijken op www.fenor.nl. Ook kun je op internet zoeken naar FENOR reviews en FENOR ervaringen. Wil je persoonlijk contact met deze leverancier? Dan kun je van maandag tot en met vrijdag tussen 08:30 tot 17:00 uur telefonisch contact opnemen. Het telefoonnummer van FENOR is 085 – 7733120. Mailen kan natuurlijk ook: klantenservice@fenor.nl.

Essent

Geef een beoordeling

Wil je binnenkort overstappen naar een nieuwe energiemaatschappij? Dan kan het nog een flinke uitdaging zijn om een goede keuze te maken. Om te beginnen zijn er heel veel aanbieders waar je uit kunt kiezen. En allemaal hebben ze weer andere sterke punten. De één besteedt veel aandacht aan klantcontact, terwijl de ander inzet op 100% duurzaamheid. Wat je kiest is uiteindelijk vooral afhankelijk van jouw persoonlijke wensen. Hoe je erachter komt of een leverancier bij jou past? Door veel te vergelijken natuurlijk. En door dit onderstaande overzicht te lezen. Hierin vindt je namelijk alle belangrijke gegevens van aanbieder Essent op een rijtje. Dat scheelt jou weer uitzoekwerk. Naast het lezen van dit overzicht raden we je ook aan om op internet te zoeken naar Essent reviews. Door het lezen van de Essent ervaringen van anderen kun je vaak beter beoordelen of een aanbieder bij jou past.

Over Essent

Essent is in Nederland één van de grotere namen op het gebied van energie. Essent is echter een onderdeel van een veel groter internationaal concern genaamd Innogy. Innogy richt zich op het opwekken van duurzame energie in verschillende Europese landen.

Tarieven en energiecontracten van Essent

Bij Essent heb je de keuze uit diverse energiecontracten met verschillende looptijden van 1 tot en met 3 jaar. Verder kun je je kiezen voor een contract met een vast of een variabel bedrag. Bij een vast bedrag betaal je gedurende de contractperiode steeds hetzelfde tarief. Bij een variabel bedrag betaal je een tarief wat samenhangt met de marktprijzen. Tweemaal per jaar wordt dit bedrag opnieuw afgestemd.

Hoe wordt de energie opgewekt?

Essent is een pionier op het gebied van groene stroom. Al in 1995 introduceerde deze leverancier de eerste vorm van duurzame energie. En nog steeds is Essent een koploper als het gaat om groene energie. Deze stroom is voor 80% afkomstig uit windenergie en biomassa. De overige 20% is afkomstig uit waterkracht. Consumenten die gas gebruiken hebben ook een duurzamere optie: CO2-neutraal gas.

Opzegtermijn en opzegvergoeding

Voor dat je je aanmeldt bij Essent is het belangrijk om je te verdiepen in de voorwaarden omtrent opzeggen. Dan weet je ook in de toekomst waar je aan toe bent. Opzeggen bij Essent is heel eenvoudig. Je kunt bellen naar 0800 – 377 36 80. Natuurlijk moet je er wel op letten dat er een opzegtermijn van 30 dagen geldt. Ook zijn er kosten verbonden aan het vroegtijdig opzeggen van een contract voor bepaalde tijd.

Overstappen naar Essent: waar moet ik op letten?

Wil je een contract aangaan bij Essent? Let er dan wel op dat je je moet houden aan de wettelijke opzegtermijn van 30 dagen. En als de contracttermijn bij jouw huidige leverancier nog niet verstreken is zal je waarschijnlijk een boete moeten betalen. Essent kan deze boete voor jou betalen mits de einddatum van het oude contract tussen nu en zes maanden ligt.

Contact opnemen met Essent

Wil je meer informatie over energieleverancier Essent? Neem dan een kijkje op de website: www.essent.nl. Wil je graag de eerlijke mening van andere gebruikers? Zoek dan op internet naar Essent reviews of Essent ervaringen. Wil je liever persoonlijk contact met Essent? Vul dan het contactformulier op de website in. Essent neemt dan zo snel mogelijk contact met jou op. Je kunt natuurlijk ook zelf bellen, de klantenservice is van maandag tot vrijdag bereikbaar tussen 8.00 en 20.00. Op zaterdag kun je tussen 9.00 en 13.00 bellen. Het telefoonnummer van Essent is 0900 1550. Houdt wel rekening met 0,35 eurocent per gesprek, plus de gebruikelijke kosten.

Engie

Geef een beoordeling

Ben jij benieuwd of je bij een andere energieleverancier beter uit bent? Een goede vraag, want dit zou best eens het geval kunnen zijn. In Nederland zijn er talloze leveranciers waar je uit kunt kiezen. En allemaal hebben ze weer andere punten waarop ze zich laten voorstaan. Sommige leveranciers streven er naar om hun energie tegen zo laag mogelijke prijzen aan te bieden. Anderen hechten weer meer waarde aan groene energie of een hele sterke dienstverlening. Er valt dus heel wat te kiezen. Om je vast op weg te helpen hebben wij hieronder een overzicht gemaakt van één leverancier: ENGIE. Spreekt deze aanbieder je aan? Dan raden we je aan om ook eens naar ENGIE reviews te kijken op internet. Door het lezen van de ENGIE ervaringen van andere gebruikers krijg je meestal een beter beeld van de aanbieder.

Over ENGIE

ENGIE is in 2016 ontstaan uit het samengaan van verschillende bedrijfsonderdelen van GDF SUEZ. Het nieuwe ENGIE bedient particuliere klanten maar ook de zakenwereld. Verduurzaming is een belangrijk speerpunt van ENGIE. Het bedrijf wil haar energiebronnen gefaseerd duurzamer maken. Daarnaast wil ENGIE zich onderscheiden door klanten inzicht te geven in hun energieverbruik. Hierdoor kunnen zij bewuster omgaan met hun energie. Dat is voordeliger voor de klant en beter voor het milieu.

Tarieven en energiecontracten van ENGIE

Bij ENGIE kun je kiezen uit drie verschillende energiecontracten:

 • Helder 1 jaar: bij dit contract betaal je voor de duur van een jaar een vaste prijs voor je energie.
 • Helder 3 jaar: bij dit contract betaal je drie jaar lang een vaste prijs voor je energie.
 • Modelcontract: bij dit variabele contract betaal je een prijs die overeenkomt met de markttarieven. Deze prijzen worden twee keer per jaar op elkaar afgestemd.

Hoe wordt de energie opgewekt?

ENGIE werkt aan verduurzaming. Dit betekent dat de energiebronnen van dit bedrijf op dit moment nog niet geheel groen zijn. Voor het opwekken van energie zet ENGIE twee kolencentrales in. Deze centrales bevinden zich in Nederland. ENGIE haalt echter ook energie uit buitenlandse gascentrales. ENGIE investeert in toenemende mate in windkracht, biomassa, zonne-energie en waterkracht. Als klant heb je dus ook de mogelijkheid om voor groene energie te kiezen.

Opzegtermijn en opzegvergoeding

Voordat je overstapt is het verstandig om even naar de opzegtermijn -en voorwaarden van je nieuwe leverancier te kijken. Bij ENGIE moet je rekening houden met een opzegtermijn van 30 dagen. Zelf hoef je niet op te zeggen, dit doet je nieuwe leverancier. Houdt er echter wel rekening mee dat ENGIE een opzegboete in rekening brengt wanneer je contracttermijn nog niet verlopen is.

Overstappen naar ENGIE: waar moet ik op letten?

Wil je een contract afsluiten bij ENGIE? Dan moet je om te beginnen rekening houden met de opzegtermijn van 30 dagen. Als je op dit moment een contract voor onbepaalde tijd hebt kun je dit waarschijnlijk gewoon kosteloos opzeggen. Heb je een contract voor een vastgestelde termijn? Dan kan jouw huidige leverancier een boete opleggen. ENGIE kan deze boete voor jou betalen, mits deze niet hoger is dan 125 euro per product met een maximum van 250 euro per klant.

Contact opnemen met ENGIE

Wil je meer informatie over ENGIE? Alle details vindt je op de website: www.engie-energie.nl. Bellen kan naar 088 – 444 66 66. De klantenservice is op werkdagen bereikbaar tussen 8.00 en 18.00.

EnergieFlex

Geef een beoordeling

Wil je overstappen naar een andere energiemaatschappij en weet je niet welke leverancier bij jou past? Heel begrijpelijk, want er zijn zoveel energieaanbieders in Nederland. Allemaal hebben ze weer andere sterke punten en dat maakt het soms moeilijk om te zien bij welke aanbieder je het beste uit bent. Goed kijken en vergelijken is dus een must. Wij helpen je een handje met het onderstaande overzicht waarin we aanbieder EnergieFlex bespreken. Baseer je oordeel echter niet alleen op deze informatie, we raden je aan om ook EnergieFlex reviews en EnergieFlex ervaringen goed door te lezen.

Over Energieflex

EnergieFlex is een energieleverancier die sinds 2014 actief is op de Nederlandse markt. Deze leverancier onderscheidt zich door een nieuwe manier van leveren. Zo kun je bij dit bedrijf een prepaid energiecontract afsluiten. Je kunt dan zelf bepalen hoeveel je energie je inkoopt. Zodra je bijna door je tegoed heen bent krijg je een waarschuwing. Zo kun je tijdig opwaarderen.

Tarieven en energiecontracten van EnergieFlex

Bij Energieflex heb je de keuze uit drie soorten contracten:

 • Flex Prepaid: bij dit contract koop je aan het begin van de maand je energie in. Indien nodig kun je tussentijds opwaarderen.
 • Flex Werkelijk Verbruik: bij dit contract betaal je aan het einde van de maand voor de energie die je daadwerkelijk hebt verbruikt. Je kunt kiezen uit verschillende looptijden of een variabel contract.
 • Flex Voorschot: bij dit contract  betaal je iedere maand een bedrag wat gebaseerd is op je verwachte gebruik. Aan het einde van het jaar wordt je daadwerkelijke verbruik gemeten en verrekend. Je kunt bij dit contract kiezen uit verschillende looptijden of een variabele variant.

Hoe wordt de energie opgewekt?

Tegenwoordig is duurzaamheid heel belangrijk. EnergieFlex vindt dit ook en levert uitsluitend duurzame energie. De stroom wordt voor 50% opgewekt door waterkracht en voor 50% door windkracht.

Opzegtermijn en opzegvergoeding

Voordat je overstapt naar deze leverancier wil je waarschijnlijk weten hoe het zit met de opzegtermijn en opzegvergoeding. Want de kans bestaat dat je in de toekomst toch over wilt stappen naar een andere energiemaatschappij. Bij EnergieFlex kun je het contract schriftelijk opzeggen. Je kunt dit ook overlaten aan je nieuwe leverancier. Opzeggen is kosteloos mits het een contract voor onbepaalde tijd betreft. Heb je een contract voor een vastgestelde termijn? Dan zal je waarschijnlijk een bepaald bedrag moeten betalen.

Overstappen naar EnergieFlex: waar moet ik op letten?

Spreekt EnergieFlex je aan en heb je EnergieFlex ervaringen en EnergieFlex reviews gelezen? Dan kun je overstappen naar deze leverancier. Maar let op: voor het opzeggen van je huidige leverancier geldt een opzegtermijn van 30 dagen. En heb je op dit moment een contract voor bepaalde tijd? Dan kan jouw oude leverancier een boete opleggen. Soms betaalt jouw nieuwe leverancier deze boete, maar dit is niet het geval bij EnergieFlex.

Contact opnemen met EnergieFlex

Wil je meer informatie over EnergieFlex? Dan kun je de website van deze leverancier bezoeken: www.energieflex.nl. Wil je liever persoonlijk contact? Dan kun je bellen naar 088 – 304 1000. EnergieFlex is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tussen 8:30 tot 19:00. Je kunt er ook voor kiezen om het contactformulier op de website in te vullen. EnergieFlex zal dan zo snel mogelijk contact met jou opnemen.

Energiedirect.nl

Geef een beoordeling

Zoek je een nieuwe energieleverancier die jou kan bieden wat je zoekt? Dan staat je nog een flinke klus te wachten. Want er zijn tegenwoordig zoveel energiemaatschappijen waar je uit kunt kiezen. Sommige bedrijven besteden extra aandacht aan duurzaamheid en groene energie. Andere leveranciers streven juist naar optimale klantvriendelijkheid en service. Hoe bepaal je nu welke leverancier het beste bij je past? Om te beginnen kun je aanbiedingen van verschillende bedrijven vergelijken. Maar omdat dit veel zoekwerk is kun je ook het onderstaande overzicht van Energiedirect.nl lezen. Je krijgt dan een beter beeld van de mogelijkheden die deze leverancier bied. Wil je weten of Energiedirect.nl bij andere gebruikers in de smaak valt? Dan is het verstandig om Energiedirect.nl reviews en Energiedirect.nl ervaringen te lezen.

Over Energiedirect.nl

Energiedirect.nl is een onderdeel van energiemaatschappij Essent en biedt een soort budgetvriendelijk alternatief. Energiedirect.nl is sinds 2002 actief op de energiemarkt en kenmerkt zich door lage tarieven. Deze lage tarieven zijn haalbaar doordat het bedrijf de kosten laag weet te houden. Zo verloopt het contact met de aanbieder bijvoorbeeld uitsluitend via de website en kunnen alle zaken online worden geregeld.

Tarieven en energiecontracten van Energiedirect.nl

Bij Energiedirect.nl kun je kiezen uit vier verschillende energiecontracten. Bij elk type contract heb je de keuze uit groene of grijze stroom. Bij de groene variant gebruik je uitsluitend duurzaam opgewekte stroom. De grijze variant is niet duurzaam. En of je nu kiest voor grijs of groen, je kunt tussentijds altijd switchen. Verder heb je de keuze uit een contract voor bepaalde of onbepaalde tijd. Bij een contract voor bepaalde tijd betaal je een vast bedrag gedurende een vastgestelde termijn. Bij een contract voor onbepaalde termijn betaal je een tarief wat onderhevig is aan de markwerking. Twee maal per jaar wordt jouw bedrag aangepast. Het door jou te betalen bedrag kan dan dus omlaag maar ook omhoog gaan.

Hoe wordt de energie opgewekt?

We noemden het eerder al: bij Energiedirect.nl kun je kiezen uit groene of grijze stroom. Je bepaalt dus zelf hoe duurzaam jouw stroom is. De groene stroom wordt opgewekt door middel van wind -en waterkracht. Deze stroom is niet afkomstig uit Nederland.

Opzegtermijn en opzegvergoeding

Voordat je een contract aangaat bij Energiedirect.nl wil je vast weten welke voorwaarden er gelden met betrekking tot opzeggen. Het opzeggen zelf is heel eenvoudig. Je kunt dit doen door de klantenservice te bellen. Je kunt het opzeggen van je huidige contract ook overlaten aan je nieuwe leverancier. Houdt er echter wel rekening mee dat je een opzegtermijn hebt van 30 dagen. Heb je op het moment van opzeggen een contract voor bepaalde termijn bij Energiedirect.nl? Dan zal de maatschappij een boete opleggen.

Overstappen naar Energiedirect.nl: waar moet ik op letten?

Zit je op dit moment bij een andere leverancier en wil je overstappen naar Energiedirect.nl? En heb je een aantal Energiedirect.nl reviews en Energiedirect.nl ervaringen gelezen? Dan moet je ten eerste rekening houden met de opzegtermijn van 30 dagen. Ten tweede moet je even goed kijken naar jouw huidige contractvoorwaarden. Heb je een contract voor een vastgestelde termijn? Dan kan jouw huidige leverancier een vergoeding eisen. Deze vergoeding zal in sommige gevallen door je nieuwe leverancier worden vergoed. Energiedirect.nl zal dit echter nooit doen.

Contact opnemen met Energiedirect.nl

Wil je meer weten over het bedrijf Energiedirect.nl? Dan kun je een kijkje nemen op de website: www.energiedirect.nl. Telefonisch contact is mogelijk van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00. Het telefoonnummer van Energiedirect.nl is 0900 – 3347328 (€ 0,70 cent per minuut).

Eneco

Geef een beoordeling

Ben je niet meer tevreden over je huidige energieleverancier en vraag je je af of het misschien beter kan? Een terechte vraag. Maar het antwoord is niet altijd eenvoudig te vinden. Je kunt iedere energiemaatschappij afzonderlijk aan een uitgebreide studie onderwerpen. Maar hier heb je waarschijnlijk geen zin in en al helemaal geen tijd voor. Daarom helpen wij je met het onderstaande informatieoverzicht. Centraal staat energiemaatschappij Eneco. Na het lezen van dit overzicht ben je hopelijk iets wijzer geworden. Wil je weten of deze leverancier echt bij je past? Dan is het belangrijk om het oordeel van ervaringsdeskundigen mee te laten wegen in je beslissing. Dit kun je doen door op internet te zoeken naar Eneco reviews en Eneco ervaringen.

Over Eneco

Eneco is één van de grootste en bekendste energiemaatschappijen in Nederland maar heeft ook vestigingen in België, Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittannië. Eneco wekt zelf energie op en handelt in energie. Eneco zelf bedient vooral particulieren maar via hun andere bedrijven Joulz, Steding en Ecofys nemen ze ook een groot deel van de zakelijke markt voor hun rekening.

Tarieven en energiecontracten van Eneco

Bij Eneco heb je de keuze uit verschillende energiecontracten. Deze contracten kunnen we onderverdelen in twee categorieën: vast en variabel. Bij de vaste contracten betaal je voor een bepaalde periode een vastgesteld bedrag. Er zijn vaste contracten voor verschillende termijnen: van enkele tot meerdere jaren. Je kunt ook kiezen voor een variabel contract. Bij dit type ga je een contract aan voor onbepaalde tijd. De prijs die je betaalt staat niet vast maar wordt tweemaal per jaar aangepast aan de marktprijzen. Dit betekent dat jouw energieprijs kan dalen maar ook stijgen.

Hoe wordt de energie opgewekt?

Eneco hecht veel waarde aan duurzaamheid en maakt daarom uitsluitend gebruik van groene energie. De stroom is dus nooit afkomstig uit kolen -of kerncentrales. In plaats daarvan werkt men met windmolens, zonne-energie en biomassa. Het restant wordt aangevuld met energie uit gascentrales. Eneco wil blijven investeren in groene energie om aan de groeiende vraag te kunnen blijven voldoen.

Opzegtermijn en opzegvergoeding

Wil je een contract bij Eneco opzeggen? Dan kun je dit doen door te bellen naar het nummer van de klantenservice: 0900 – 0201. Houdt er wel rekening mee dat er een opzegtermijn van 30 dagen geldt. En heb je een contract voor een vastgestelde termijn? Dan kan Eneco een boete opleggen.

Overstappen naar Eneco: waar moet ik op letten?

Wil je klant worden bij Eneco en het contract met je huidige leverancier stopzetten? Dan moet je wederom rekening houden met een opzegtermijn van 30 dagen. En heb je een contract voor bepaalde tijd? Dan zal jouw huidige leverancier waarschijnlijk extra kosten in rekening brengen. Eneco kan deze kosten voor jouw vergoeden. Hiervoor gelden wel enkele voorwaarden. In de eerste plaats moet jouw nieuwe contract afgesloten worden voor een periode van minimaal 3 jaar. In de tweede plaats moet de vergoeding expliciet worden genoemd in jouw contract bij Eneco. In de derde plaats mag de boete per energieproduct niet hoger zijn dan 125 euro. Ook geldt er een maximum van 250 euro per klant.

Contact opnemen met Eneco

Wil je meer informatie over deze energieleverancier? Neem dan een kijkje op de website van Eneco: www.eneco.nl. Lees ook wat Eneco reviews en Eneco ervaringen. Wil je telefonisch contact? Bel dan op werkdagen tussen 8.00 – 18.00 naar 0900 – 0201. De kosten hiervoor zijn 0,45 eurocent per gesprek plus de gebruikelijke belkosten.

Eon Zakelijk

Geef een beoordeling

Eon is in Europa een grote speler op de zakelijke energiemarkt. Het bedrijf streeft er naar haar diensten aan een zo breed mogelijke doelgroep aan te kunnen bieden. Dit betekent dat Eon grootzakelijke bedrijven tot haar klantenkring rekent maar ook het MKB en ZZP’ers van energie voorziet. Door het onderhouden van goede contacten met de klant wil Eon haar dienstverlening optimaliseren.

Tarieven en energiecontracten van Eon

Bij Eon heb je de keuze uit een groot aantal contracten voor verschillende soorten zakelijke gebruikers. Als ZZP’er kun je kiezen uit drie contracten:

 • Eon 1 jaar: een jaar lang groene stroom tegen een vast bedrag.
 • Eon 3 jaar: drie jaar lang groene stroom tegen een vast tarief.
 • Eon Flexibel: variabel contract met prijzen die afhankelijk zijn van de markttarieven.

Als MKB kun je kiezen uit drie vergelijkbare contracten. Grotere bedrijven hebben de volgende twee opties:

 • Eon Fixed: 1 of 3 jaar stroom tegen een vast tarief.
 • Eon Green: Gelijk aan Eon Fixed maar dan 100% groen.

Hoe wordt de energie opgewekt?

Als je overweegt om over te stappen wil je waarschijnlijk wel duidelijkheid hebben over de herkomst van de energie. Bij Eon wordt volop geïnvesteerd in duurzame energie. Richtlijn hierbij is dat de locatie het meeste rendement moet geven. Met andere woorden: de CO2 besparing per euro moet maximaal zijn. Dit betekent dat niet alle stroom van Eon duurzaam is. Men gaat liever uit van een combinatie van groen én conventioneel.

Opzegtermijn en opzegvergoeding

Voordat je overstapt is het belangrijk om te weten welke voorwaarden jouw nieuwe maatschappij hanteert. Bij Eon kun je opzeggen door te bellen naar 0900-0601. Je kunt dit echter ook laten doen door je nieuwe leverancier. Let er wel op dat er een opzegtermijn van 30 dagen geldt. Heb je een vast contract bij Eon en wil je overstappen? Dan kun je er vanuit gaan dat je een boete aan hen moeten betalen.

Overstappen naar Eon: waar moet ik op letten?

Wil je je aanmelden bij Eon? Dan moet je om te beginnen rekening houden met een opzegtermijn van ongeveer 30 dagen. Als je een contract voor onbepaalde tijd hebt kun je het contract meestal kosteloos opzeggen. Heb je een contract voor een vastgestelde termijn? Dan zal jouw huidige leverancier een boete opleggen. Soms wil jouw nieuwe leverancier deze boete betalen. Bij Eon is dit niet het geval

Contact opnemen met Eon zakelijk

Wil je meer weten over de mogelijkheden van Eon? Neem dan een kijkje op de website: www.eon.nl. Kijk ook eens naar de beoordelingen van ervaringsdeskundigen: Eon ervaringen en Eon reviews. Wil je in contact komen met Eon? Stuur dan een e-mail naar klantenservice@eon.nl. Bellen kan naar 040 – 25 77 600. De klantenservice is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tussen 8.30 – 17.00.

Delta

Geef een beoordeling

Vraag jij je ook af of je misschien beter af bent bij een andere energiemaatschappij? Goed mogelijk, maar zorg wel dat je goed op de hoogte bent. Er zijn namelijk heel veel leveranciers op de markt. En ook al leveren ze allemaal energie, op bepaalde punten kunnen ze enorm verschillen. Neem bijvoorbeeld duurzaamheid. Sommige leveranciers leveren uitsluitend groene stroom, terwijl andere bedrijven voornamelijk energie uit fossiele brandstoffen leveren. Kortom: er zijn veel dingen waar je op moet letten. In het onderstaande overzicht vindt je meer informatie over energieleverancier Delta. Lees echter ook Delta ervaringen van andere gebruikers. Op basis van hun Delta reviews krijg je een beter beeld van de kwaliteit die de maatschappij levert.

Over Delta

Het bedrijf Delta is internationaal georiënteerd en levert verschillende diensten. Je moet hierbij denken aan internet, milieudiensten, telefonie en dus ook stroom. Delta heeft zowel particuliere als zakelijke klanten. Vooral de zakelijke markt kan profiteren van het feit dat Delta zoveel verschillende diensten aanbiedt. Delta streeft ernaar om duurzame en innovatieve oplossingen te bieden aan haar klanten. Ook hecht het bedrijf veel waarde aan duidelijkheid richting de consument. Daarom is de Delta Comfort Wijzer in het leven geroepen. Met behulp van deze tool kunnen klanten van Delta inzicht krijgen in hun energieverbruik.

Tarieven en energiecontracten van Delta

Bij Delta kun je kiezen uit vier verschillende energiecontracten:

 • 1 Jaar vast per maand: bij dit contract krijg je een jaar lang energie tegen een vastgesteld bedrag.
 • 3 Jaar vast per maand: dit energiecontract geeft recht op drie jaar lang stroom tegen een vast tarief. Omdat je kiest voor een langere termijn ligt de prijs meestal iets lager.
 • 1 Jaar variabel: bij dit contract is de energieprijs afhankelijk van de marktwerking. Twee keer per jaar wordt de prijs die jij betaald afgestemd op het markttarief. De prijs die je betaalt kan dus stijgen of dalen.
 • 3 Jaar variabel: bij dit contract krijg je 3 jaar stroom zonder een vast tarief. Het bedrag wat je betaalt hangt af van de marktprijs.

Hoe wordt de energie opgewekt?

Duurzaamheid is voor sommige klanten een belangrijk punt. Bij Delta kun je kiezen uit groene stroom of grijze stroom. Groene stroom is duurzaam opgewekte energie. Deze wordt opgewekt door windkracht of biomassa. Grijze stroom is afkomstig uit fossiele brandstoffen en dus niet duurzaam. Bij Delta kun je bij elk contract een keuze maken voor één van de twee opties en ook tijdens de contractduur overstappen.

Opzegtermijn en opzegvergoeding

Voordat je een contract aangaat is het belangrijk om te weten welke voorwaarden er gelden voor het opzeggen. Bij Delta moet je rekening houden met een opzegtermijn van 30 dagen. Een contract beëindigen kan telefonisch maar ook schriftelijk of per e-mail. Is je contracttermijn nog niet verstreken? Dan moet je rekening houden met een boete.

Overstappen naar Delta: waar moet ik op letten?

Als je besluit om over te stappen naar deze energieleverancier moet je er wel erg in hebben dat jouw huidige maatschappij een opzegtermijn hanteert. Meestal is dit een periode van ongeveer 30 dagen. Heb je op dit moment een vast contract? Dan zal je waarschijnlijk een vergoeding moeten betalen aan je huidige leverancier. Sommige maatschappijen zullen deze vergoeding voor jou betalen, maar bij Delta is dit niet het geval.

Contact opnemen met Delta

Wil je meer weten over leverancier Delta? Zoek dan eens naar Delta reviews en Delta ervaringen op internet. Of ga naar de website: www.delta.nl. Heb je vragen? Stuur dan een e-mail naar klantenservice@delta.nl. Bellen kan naar 0118 – 225500. Dit kan van maandag tot en met vrijdag van 8:00 tot 21:00.

De Groene Belangenbehartiger

Geef een beoordeling

Ben je niet tevreden over je huidige energiemaatschappij en overweeg je om over te stappen? Dit kan zeker de moeite waard zijn. Je moet je alleen wel goed laten informeren. Want ook al levert elke energiemaatschappij stroom, er zijn ook grote verschillen. In service en prijzen bijvoorbeeld. Maar ook in duurzaamheid. Welke bedrijf je kiest is uiteindelijk vooral afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeuren. Omdat er zoveel leveranciers zijn is het eigenlijk onbegonnen werk om ze allemaal afzonderlijk te bestuderen. Wij helpen je daarom met het onderstaande handige overzicht. Centraal staat leverancier ‘De Groene Belangenbehartiger’. Na het lezen van dit overzicht weet je in ieder geval iets meer over deze maatschappij. We raden je echter wel aan om je oordeel niet alleen op deze informatie te baseren. Ga ook op zoek naar De Groene Belangenbehartiger reviews en De Groene Belangenbehartiger Ervaringen.

Over De Groene Belangenbehartiger

De Groene Belangenbehartiger, kortweg ‘DGB’, werd opgericht door Mark Logtenberg. Als varkenshouder herkende hij in de agrarische sector de behoefte aan een energieleverancier zonder winstoogmerk. DGB wil goedkope energie leveren en agrarische klanten zoveel mogelijk helpen om ook zelf energie op te wekken door bijvoorbeeld zonnepanelen. Er is dus sprake van een samenwerking tussen leverancier en klant. Het streven is om de agrarische klanten in de toekomst CO2-neutraal te maken.

Tarieven en energiecontracten van De Groene Belangenbehartiger

Bij DGB kun je kiezen uit vier contracten. In de eerste plaats is er het variabele contract. Bij dit contract is de energieprijzen afhankelijk van het marktarief. Deze prijs wordt twee keer per jaar gelijkgetrokken. Als gevolg hiervan kan de prijs die jij betaalt dalen maar ook stijgen. Een variabel contract is voor onbepaalde tijd en altijd maandelijks opzegbaar. Naast het variabele contract kun je kiezen voor een vast contract. Je kunt kiezen voor termijnen 1, 2 of 3 jaar. Binnen de afgesproken termijn betaal je een vastgesteld bedrag voor je energie.

Hoe wordt de energie opgewekt?

Duurzaamheid speelt een steeds grotere rol in onze samenleving. Het is dan ook niet meer dan logisch dat jij als consument graag wilt weten waar jouw energie vandaan komt. Bij DGB is deze energie voor 79% afkomstige uit biomassa. Het overige percentage is afkomstig uit fossiele brandstoffen. Dit betekent dat energie van DGB op dit moment niet 100% groen is. Het is echter wel een belangrijk streven van de leverancier om hier in de toekomst verandering in te brengen.

Opzegtermijn en opzegvergoeding

Als je overstapt naar een nieuwe aanbieder is het wel belangrijk om te weten hoe het zit met de opzegtermijn -en vergoeding. Als je bij DGB weg wilt hoef je het contract niet zelf op te zeggen. Jouw nieuwe leverancier kan dit voor je doen. Houdt echter wel rekening met een opzegtermijn van 30 dagen. Als je een variabel contract hebt kun je op ieder moment kosteloos opzeggen. Bij een vast contract kan DGB een bedrag in rekening brengen.

Overstappen naar DGB: waar moet ik op letten?

Je wilt overstappen naar De Groene Belangenbehartiger, wat nu? Je moet rekening houden met de opzegtermijn van jouw huidige energiemaatschappij. Dit is in de meeste gevallen 30 dagen. Bij een vast contract zullen er waarschijnlijk kosten in rekening worden gebracht. Als je overstapt zullen sommige leveranciers dit bedrag vergoeden, DGB doet dit echter niet. Verder is het belangrijk om De Groene Belangenbehartiger reviews en De Groene Belangenbehartiger Ervaringen door te lezen.

Contact opnemen met De Groene Belangenbehartiger

Wil je meer informatie? Surf dan naar de website van De Groene Belangenbehartiger: www.dgbenergie.nl. Voor antwoorden op jouw vragen kun je mailen naar info@dgbenergie.nl. Bellen kan van maandag tot en met vrijdag tussen 08:30 tot 17:00. Het telefoonnummer is 0523 – 683339.

BudgetEnergie

Geef een beoordeling

Vraag je je af of je misschien beter uit bent bij een andere energieleverancier? Dan wil je natuurlijk zoveel mogelijk weten van potentiële andere maatschappijen. Welke tarieven ze rekenen bijvoorbeeld. Maar ook wat je van de service mag verwachten en in hoeverre er gebruik wordt gemaakt van duurzame stroom. Op al deze punten kunnen de leveranciers nogal verschillen. Omdat het veel werk is om je in ieder bedrijf te verdiepen helpen wij je door middel van een beknopt overzicht. Hierin vindt je de belangrijkste kenmerken van het bedrijf. Daarnaast is het aan te bevelen om ook te zoeken naar Budget Energie reviews en Budget Energie ervaringen. Op basis van andermans beoordelingen is het vaak gemakkelijker om een keuze te maken.

Over Budget Energie

Leverancier Budget Energie is sinds 2008 actief op de Nederlandse energiemarkt. Het bedrijf levert zowel stroom als gas. Budget Energie streeft ernaar om de consument energie te bieden tegen een zo laag mogelijke prijs. Dit doet de leverancier door flink te besparen op kosten voor bijvoorbeeld marketing. Ook de dienstverlening wordt zo efficiënt mogelijk aangepakt. Vrijwel al het contact met de aanbieder verloopt via het internet. Hierdoor blijven de kosten laag en betaal je als klant een lage prijs voor je energiecontract.

Tarieven en energiecontracten van Budget Energie

Als klant hebt je bij Budget Energie de keuze uit drie contracten. Het eerste contract is variabel. Dat wil zeggen dat er geen vastgestelde prijs is. Het bedrag dat je betaald is afhankelijk van de marktarieven en kan dus stijgen of dalen. Het variabele contract is maandelijks opzegbaar. Naast het variabele contract kun je kiezen uit een vast contract voor 1 of 3 jaar. Je gaat dan een contract aan voor een bepaalde periode waarin je een vooraf vastgestelde energieprijs betaald.

Hoe wordt de energie opgewekt?

Budget Energie streeft naar lage prijzen, maar dit gaat niet ten koste van de duurzaamheid. 23% van de stroom wordt opgewekt door windkracht en 77% is afkomstig uit zonkracht. De windenergie is voor een deel opgewekt in Nederland. Om precies te zijn voor 74%. Dit wordt aangevuld met 26% aan windenergie die wordt opgewekt door Italiaanse windmolens.

Opzegtermijn en opzegvergoeding

Voordat je je aanmeldt is het altijd belangrijk om te weten wat de regels zijn met betrekking tot opzeggen. Zo weet je ook in de toekomst precies waar je bij deze leverancier aan toe bent. Je kunt opzeggen door te bellen naar de klantenservice 020 – 20 55 555. Hiervoor geldt een opzegtermijn van 30 dagen. Je kunt er ook voor kiezen om op te zeggen via je nieuwe leverancier. Heb je een vast contract bij Budget Energie? Dan moet je er wel rekening mee houden dat de leverancier een vergoeding kan vragen.

Overstappen naar Budget Energie: waar moet ik op letten?

Ben je enthousiast over Budget Energie en heb je Budget Energie ervaringen en Budget Energie reviews gelezen? Dan kun je overwegen om over te stappen. Denk er wel aan dat je je moet houden aan de wettelijke opzegtermijn van 30 dagen. Ook kan jouw huidige maatschappij een boete opleggen wanneer je nog een vast contract hebt lopen. Sommige leveranciers willen deze boete voor je betalen, dit geldt echter niet voor Budget Energie.

Contact opnemen met Budget Energie

Wil je meer weten over Budget Energie? Neem dan eens kijkje op de website: www.budgetenenergie.nl. Heb je vragen? Dan kun je bellen naar 020 – 2055 555. De klantenservice is van maandag tot en met donderdag bereikbaar tussen 8.30 – 19.00. Op vrijdag kun je bellen tussen 8.30 – 18:00.

Anode

Geef een beoordeling

Anode Energie: betrouwbare service en energie

Overweeg je over te stappen naar een andere energiemaatschappij? Dan is het verstandig om vooraf goed onderzoek te doen. Iedere maatschappij heeft namelijk weer andere kenmerken en kwaliteiten. Het is voor jou de kunst om een leverancier te kiezen die past bij jóu. Is duurzaamheid voor jou belangrijk? Dan maak je waarschijnlijk andere keuzes dan wanneer je de voorkeur geeft aan zo goedkoop mogelijke energie. Omdat het natuurlijk heel veel werk is om alle leveranciers afzonderlijk te bestuderen helpen wij je aan een handig. Hieronder vindt je de belangrijkste punten van het bedrijf Anode Energie. We raden je aan om je keuze verder te baseren op Anode reviews en Anode ervaringen. Want beoordelingen van ervaringsdeskundigen zijn meestal de allerbeste leidraad.

Over Anode Energie

Het bedrijf Anode Energie is sinds 2001 actief op de internationale energiemarkt. Anode wil zich onderscheiden in het klantcontact. Door aandacht te hebben voor de klant en goed te luisteren willen ze de best mogelijk service bieden.

Tarieven en energiecontracten van Anode Energie

Anode Energie biedt particulieren de keuze uit vier energiecontracten:

 • 1 Jaar Vast: Bij dit contract ontvang je een jaar lang stroom tegen een vastgesteld bedrag.
 • 2 Jaar Vast: Bij dit contract ontvang je gedurende twee jaar stroom tegen een vaste prijs. In deze periode kun je niet overstappen naar een andere energiemaatschappij.
 • 3 Jaar Vast: Bij dit contract ontvang je drie jaar stroom voor vaste energieprijs. Omdat je voor een langere periode een contract afspreekt is de energieprijs lager.
 • Variabel: bij dit contract is er geen vastgesteld bedrag. De prijs die je betaalt is afhankelijk van de markttarieven. Stijgen deze tarieven? Dan betaal je meer. Dalen de tarieven? Dan betaal jij ook minder.

Hoe wordt de energie van Anode opgewekt?

Veel mensen vinden het belangrijk om te weten waar de energie vandaan komt. Anode Energie streeft naar 100% duurzaamheid. Dit betekent dat de energie niet uit fossiele brandstoffen wordt opgewekt, maar uitsluitend ‘groen’ is. De hiervoor gebruikte methode is windkracht. Het grote voordeel hiervan is dat de wind nooit ‘opraakt’ en het de aarde niet uitput.

Opzegtermijn en opzegvergoeding

Voordat je overstapt naar Anode wil je waarschijnlijk weten hoe het zit met de opzegtermijn en opzegvergoeding. Bij Anode is opzeggen heel eenvoudig. Je vult het opzegformulier op de website in. De opzegtermijn bedraagt 30 dagen. Heb je een energiecontract met een vastgesteld bedrag en termijn? Dan is Anode gerechtigd om jou een boete in rekening te brengen.

Overstappen naar Anode Energie: waar moet ik op letten?

Kun je je vinden in dit informatieoverzicht? En heb je voldoende Anode reviews en Anode ervaringen gelezen om een goed beeld te krijgen van deze leverancier? Dan kun je besluiten om over te stappen naar Anode. Houdt er echter wel rekening mee dat je bij jouw huidige maatschappij waarschijnlijk een opzegtermijn hebt van 30 dagen. Heb je een contract voor een vastgestelde termijn? Dan kan jouw huidige leverancier een boete opleggen. In sommige gevallen neemt jouw nieuwe leverancier deze boete over. Bij Anode Energie is dit niet het geval. Je zal dit bedrag dus zelf moeten betalen.

Contact opnemen met Anode Energie

Wilt je meer informatie over Anode Energie of heb je vragen? Dan kun je contact opnemen met de klantenservice van Anode Energie. Dit kan door te mailen naar klantenservice@anode.nl. Je kunt ook even op de website kijken: www.anode.nl. Wil je liever direct persoonlijk contact? Bel dan 0180 – 6444404. De klantenservice is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tussen 8:30 tot 17:00 uur.