Engie

Geef een beoordeling

Ben jij benieuwd of je bij een andere energieleverancier beter uit bent? Een goede vraag, want dit zou best eens het geval kunnen zijn. In Nederland zijn er talloze leveranciers waar je uit kunt kiezen. En allemaal hebben ze weer andere punten waarop ze zich laten voorstaan. Sommige leveranciers streven er naar om hun energie tegen zo laag mogelijke prijzen aan te bieden. Anderen hechten weer meer waarde aan groene energie of een hele sterke dienstverlening. Er valt dus heel wat te kiezen. Om je vast op weg te helpen hebben wij hieronder een overzicht gemaakt van één leverancier: ENGIE. Spreekt deze aanbieder je aan? Dan raden we je aan om ook eens naar ENGIE reviews te kijken op internet. Door het lezen van de ENGIE ervaringen van andere gebruikers krijg je meestal een beter beeld van de aanbieder.

Over ENGIE

ENGIE is in 2016 ontstaan uit het samengaan van verschillende bedrijfsonderdelen van GDF SUEZ. Het nieuwe ENGIE bedient particuliere klanten maar ook de zakenwereld. Verduurzaming is een belangrijk speerpunt van ENGIE. Het bedrijf wil haar energiebronnen gefaseerd duurzamer maken. Daarnaast wil ENGIE zich onderscheiden door klanten inzicht te geven in hun energieverbruik. Hierdoor kunnen zij bewuster omgaan met hun energie. Dat is voordeliger voor de klant en beter voor het milieu.

Tarieven en energiecontracten van ENGIE

Bij ENGIE kun je kiezen uit drie verschillende energiecontracten:

  • Helder 1 jaar: bij dit contract betaal je voor de duur van een jaar een vaste prijs voor je energie.
  • Helder 3 jaar: bij dit contract betaal je drie jaar lang een vaste prijs voor je energie.
  • Modelcontract: bij dit variabele contract betaal je een prijs die overeenkomt met de markttarieven. Deze prijzen worden twee keer per jaar op elkaar afgestemd.

Hoe wordt de energie opgewekt?

ENGIE werkt aan verduurzaming. Dit betekent dat de energiebronnen van dit bedrijf op dit moment nog niet geheel groen zijn. Voor het opwekken van energie zet ENGIE twee kolencentrales in. Deze centrales bevinden zich in Nederland. ENGIE haalt echter ook energie uit buitenlandse gascentrales. ENGIE investeert in toenemende mate in windkracht, biomassa, zonne-energie en waterkracht. Als klant heb je dus ook de mogelijkheid om voor groene energie te kiezen.

Opzegtermijn en opzegvergoeding

Voordat je overstapt is het verstandig om even naar de opzegtermijn -en voorwaarden van je nieuwe leverancier te kijken. Bij ENGIE moet je rekening houden met een opzegtermijn van 30 dagen. Zelf hoef je niet op te zeggen, dit doet je nieuwe leverancier. Houdt er echter wel rekening mee dat ENGIE een opzegboete in rekening brengt wanneer je contracttermijn nog niet verlopen is.

Overstappen naar ENGIE: waar moet ik op letten?

Wil je een contract afsluiten bij ENGIE? Dan moet je om te beginnen rekening houden met de opzegtermijn van 30 dagen. Als je op dit moment een contract voor onbepaalde tijd hebt kun je dit waarschijnlijk gewoon kosteloos opzeggen. Heb je een contract voor een vastgestelde termijn? Dan kan jouw huidige leverancier een boete opleggen. ENGIE kan deze boete voor jou betalen, mits deze niet hoger is dan 125 euro per product met een maximum van 250 euro per klant.

Contact opnemen met ENGIE

Wil je meer informatie over ENGIE? Alle details vindt je op de website: www.engie-energie.nl. Bellen kan naar 088 – 444 66 66. De klantenservice is op werkdagen bereikbaar tussen 8.00 en 18.00.

Plaats een reactie

4 × drie =