Eon Zakelijk

Geef een beoordeling

Eon is in Europa een grote speler op de zakelijke energiemarkt. Het bedrijf streeft er naar haar diensten aan een zo breed mogelijke doelgroep aan te kunnen bieden. Dit betekent dat Eon grootzakelijke bedrijven tot haar klantenkring rekent maar ook het MKB en ZZP’ers van energie voorziet. Door het onderhouden van goede contacten met de klant wil Eon haar dienstverlening optimaliseren.

Tarieven en energiecontracten van Eon

Bij Eon heb je de keuze uit een groot aantal contracten voor verschillende soorten zakelijke gebruikers. Als ZZP’er kun je kiezen uit drie contracten:

  • Eon 1 jaar: een jaar lang groene stroom tegen een vast bedrag.
  • Eon 3 jaar: drie jaar lang groene stroom tegen een vast tarief.
  • Eon Flexibel: variabel contract met prijzen die afhankelijk zijn van de markttarieven.

Als MKB kun je kiezen uit drie vergelijkbare contracten. Grotere bedrijven hebben de volgende twee opties:

  • Eon Fixed: 1 of 3 jaar stroom tegen een vast tarief.
  • Eon Green: Gelijk aan Eon Fixed maar dan 100% groen.

Hoe wordt de energie opgewekt?

Als je overweegt om over te stappen wil je waarschijnlijk wel duidelijkheid hebben over de herkomst van de energie. Bij Eon wordt volop geïnvesteerd in duurzame energie. Richtlijn hierbij is dat de locatie het meeste rendement moet geven. Met andere woorden: de CO2 besparing per euro moet maximaal zijn. Dit betekent dat niet alle stroom van Eon duurzaam is. Men gaat liever uit van een combinatie van groen én conventioneel.

Opzegtermijn en opzegvergoeding

Voordat je overstapt is het belangrijk om te weten welke voorwaarden jouw nieuwe maatschappij hanteert. Bij Eon kun je opzeggen door te bellen naar 0900-0601. Je kunt dit echter ook laten doen door je nieuwe leverancier. Let er wel op dat er een opzegtermijn van 30 dagen geldt. Heb je een vast contract bij Eon en wil je overstappen? Dan kun je er vanuit gaan dat je een boete aan hen moeten betalen.

Overstappen naar Eon: waar moet ik op letten?

Wil je je aanmelden bij Eon? Dan moet je om te beginnen rekening houden met een opzegtermijn van ongeveer 30 dagen. Als je een contract voor onbepaalde tijd hebt kun je het contract meestal kosteloos opzeggen. Heb je een contract voor een vastgestelde termijn? Dan zal jouw huidige leverancier een boete opleggen. Soms wil jouw nieuwe leverancier deze boete betalen. Bij Eon is dit niet het geval

Contact opnemen met Eon zakelijk

Wil je meer weten over de mogelijkheden van Eon? Neem dan een kijkje op de website: www.eon.nl. Kijk ook eens naar de beoordelingen van ervaringsdeskundigen: Eon ervaringen en Eon reviews. Wil je in contact komen met Eon? Stuur dan een e-mail naar klantenservice@eon.nl. Bellen kan naar 040 – 25 77 600. De klantenservice is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tussen 8.30 – 17.00.

Plaats een reactie

tien + veertien =