Essent

Geef een beoordeling

Wil je binnenkort overstappen naar een nieuwe energiemaatschappij? Dan kan het nog een flinke uitdaging zijn om een goede keuze te maken. Om te beginnen zijn er heel veel aanbieders waar je uit kunt kiezen. En allemaal hebben ze weer andere sterke punten. De één besteedt veel aandacht aan klantcontact, terwijl de ander inzet op 100% duurzaamheid. Wat je kiest is uiteindelijk vooral afhankelijk van jouw persoonlijke wensen. Hoe je erachter komt of een leverancier bij jou past? Door veel te vergelijken natuurlijk. En door dit onderstaande overzicht te lezen. Hierin vindt je namelijk alle belangrijke gegevens van aanbieder Essent op een rijtje. Dat scheelt jou weer uitzoekwerk. Naast het lezen van dit overzicht raden we je ook aan om op internet te zoeken naar Essent reviews. Door het lezen van de Essent ervaringen van anderen kun je vaak beter beoordelen of een aanbieder bij jou past.

Over Essent

Essent is in Nederland één van de grotere namen op het gebied van energie. Essent is echter een onderdeel van een veel groter internationaal concern genaamd Innogy. Innogy richt zich op het opwekken van duurzame energie in verschillende Europese landen.

Tarieven en energiecontracten van Essent

Bij Essent heb je de keuze uit diverse energiecontracten met verschillende looptijden van 1 tot en met 3 jaar. Verder kun je je kiezen voor een contract met een vast of een variabel bedrag. Bij een vast bedrag betaal je gedurende de contractperiode steeds hetzelfde tarief. Bij een variabel bedrag betaal je een tarief wat samenhangt met de marktprijzen. Tweemaal per jaar wordt dit bedrag opnieuw afgestemd.

Hoe wordt de energie opgewekt?

Essent is een pionier op het gebied van groene stroom. Al in 1995 introduceerde deze leverancier de eerste vorm van duurzame energie. En nog steeds is Essent een koploper als het gaat om groene energie. Deze stroom is voor 80% afkomstig uit windenergie en biomassa. De overige 20% is afkomstig uit waterkracht. Consumenten die gas gebruiken hebben ook een duurzamere optie: CO2-neutraal gas.

Opzegtermijn en opzegvergoeding

Voor dat je je aanmeldt bij Essent is het belangrijk om je te verdiepen in de voorwaarden omtrent opzeggen. Dan weet je ook in de toekomst waar je aan toe bent. Opzeggen bij Essent is heel eenvoudig. Je kunt bellen naar 0800 – 377 36 80. Natuurlijk moet je er wel op letten dat er een opzegtermijn van 30 dagen geldt. Ook zijn er kosten verbonden aan het vroegtijdig opzeggen van een contract voor bepaalde tijd.

Overstappen naar Essent: waar moet ik op letten?

Wil je een contract aangaan bij Essent? Let er dan wel op dat je je moet houden aan de wettelijke opzegtermijn van 30 dagen. En als de contracttermijn bij jouw huidige leverancier nog niet verstreken is zal je waarschijnlijk een boete moeten betalen. Essent kan deze boete voor jou betalen mits de einddatum van het oude contract tussen nu en zes maanden ligt.

Contact opnemen met Essent

Wil je meer informatie over energieleverancier Essent? Neem dan een kijkje op de website: www.essent.nl. Wil je graag de eerlijke mening van andere gebruikers? Zoek dan op internet naar Essent reviews of Essent ervaringen. Wil je liever persoonlijk contact met Essent? Vul dan het contactformulier op de website in. Essent neemt dan zo snel mogelijk contact met jou op. Je kunt natuurlijk ook zelf bellen, de klantenservice is van maandag tot vrijdag bereikbaar tussen 8.00 en 20.00. Op zaterdag kun je tussen 9.00 en 13.00 bellen. Het telefoonnummer van Essent is 0900 1550. Houdt wel rekening met 0,35 eurocent per gesprek, plus de gebruikelijke kosten.

Plaats een reactie

8 − 2 =