Greenchoice

Geef een beoordeling

Overweeg je om van energieleverancier te veranderen? Dan wacht je een flinke klus. Er zijn namelijk zoveel energiebedrijven waar je uit kunt kiezen. En elke aanbieder heeft weer andere punten waarop zij zich willen onderscheiden. Welke aanbieder je kiest is daarom vooral afhankelijk van jouw persoonlijk wensen. Er is in ieder geval altijd een aanbieder die bij jou past. Door onderling te vergelijken kun je vrij eenvoudig vaststellen welke leverancier dit is. Maar dan moet je natuurlijk wel eerst over de juiste informatie beschikken. Wij hebben daarom de gegevens van leverancier Greenchoice hieronder verzameld. Je kunt dit nog aanvullen met Greenchoice reviews die je vindt op internet. Op basis van deze Greenchoice ervaringen kun je beter bepalen of dit bedrijf een geschikte keuze is.

Over Greenchoice

Greenchoice is een energieleverancier die zich wil onderscheiden door een duurzame manier van werken. Om te beginnen geldt dit voor het opwekken van energie. Hiervoor worden zonkracht, windkracht, waterkracht en biomassa ingezet.

Tarieven en energiecontracten van Greenchoice

Bij Greenchoice kun je kiezen uit drie verschillende energiecontracten:

  • Kortingsgarantie: bij dit energiecontract voor onbepaalde tijd profiteer je van een variabele prijs. De prijs is gebaseerd op het markttarief en kan in de loop van de tijd omhoog of omlaag gaan. Greenchoice biedt echter de garantie dat het door jou te betalen bedrag altijd 0,25 procent lager ligt dan het tarief van de grootste leverancier.
  • 100% Nederlandse wind: een contract met een vaste looptijd en een vast bedrag.
  • 100% Nederlands groen: energiecontract met een looptijd tot en met 3 jaar, je betaalt een vast bedrag.

Hoe wordt de energie opgewekt?

Greenchoice levert uitsluitend groene stroom die op een duurzame manier is opgewekt. Op dit moment komt 70% van deze stroom uit Nederland. De leverancier streeft echter naar een percentage van 100% in 2020. Gebruik je gas? Dan kun je bij deze energiemaatschappij ‘groen’ gas krijgen, oftewel ‘bosgecompenseerd gas’. Bosgecompenseerd wil zeggen dat het gebruik wordt gecompenseerd met bos- en klimaatprojecten die het herstel en de bescherming van bijvoorbeeld de Amazone moeten bevorderen.

Opzegtermijn en opzegvergoeding

Wil je overstappen naar Greenchoice? Dan is het belangrijk om te weten hoe het zit met opzeggen. Want misschien wil je in de toekomst weer overstappen naar een andere aanbieder. Opzeggen is gelukkig heel eenvoudig bij Greenchoice. Je belt gewoon naar de klantenservice. Bedenk wel dat je een opzegtermijn hebt van 30 dagen. Heb je een contract voor bepaalde tijd en zeg je deze vroegtijdig op? Dan moet je rekening houden met extra kosten.

Overstappen naar Greenchoice: waar moet ik op letten?

Ben je enthousiast geworden over Greenchoice? Dan kun je overwegen om over te stappen. Ga echter niet over één nacht ijs. Lees eerst een paar Greenchoice reviews en Greenchoice ervaringen. Ben je overtuigd? Dan kun je via de website het aanmeldformulier invullen en opsturen. Vervolgens krijg je een email met daarin een offerte toegestuurd. Als je akkoord gaat kun je deze getekend retour zenden. Heb je op dit moment nog een contract voor bepaalde tijd bij een andere leverancier? Houdt er dan rekening mee dat er extra kosten in rekening worden gebracht. Greenchoice zal deze kosten niet vergoeden.

Contact opnemen met Greenchoice

Ben je geïnteresseerd in deze aanbieder? Breng dan een bezoekje aan de website: www.greenchoice.nl. Wil je persoonlijk contact? Stuur dan een e-mail naar vragen@greenchoice.nl. Bellen kan naar 010 – 478 23 26. De klantenservice is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tussen 8.30 en 17.30. Op zaterdag kun je bellen tussen 8.30 en 16.00.

Plaats een reactie

4 × 4 =