Greenfoot

Geef een beoordeling

Ben je op zoek naar een nieuwe energiemaatschappij en weet je niet welke aanbieder bij jou past? Zorg dan eerst dat je weet wat belangrijk voor jóu is. Iedere leverancier heeft weer andere dingen waar zij zich op laten voorstaan. Je moet dus een leverancier zoeken die hetzelfde wil als jij. Zoek daarom vooral naar informatie over verschillende bedrijven en probeer ze zoveel mogelijk met elkaar te vergelijken. Om je op weg te helpen vindt je hieronder wat meer informatie over energieleverancier Greenfoot. Baseer je oordeel echter niet alleen op deze informatie. Zoek ook naar Greenfoot reviews om meer te lezen over Greenfoot ervaringen van andere gebruikers.

Over Greenfoot

Greenfoot is sinds 2013 actief op de Nederlandse energiemarkt. Greenfoot streeft er daarom naar om op het juiste moment energie in te kopen. Hierdoor kunnen ze de tarieven laag houden. Omdat duurzaamheid ook een grote rol speelt bij deze leverancier hebben zij het ‘Neutral Footprint Programma’ geïntroduceerd. Met behulp van dit programma wil Greenfoot efficiënter omgaan met energie. Hierdoor kan het verbruik naar beneden en neemt de CO2 af.

Tarieven en energiecontracten van Greenfoot

Bij Greenfoot heb je de keuze uit drie verschillende energiecontracten:

  • 1 Jaar vast tarief: bij dit contract met een vaste looptijd betaal je een vastgesteld bedrag.
  • 3 Jaar vast tarief: bij dit contract betaal je drie jaar een vast tarief.
  • Variabel tarief voor onbepaalde tijd: bij dit contract voor onbepaalde tijd betaal je een variabele prijs. Dit wil zeggen dat jouw prijs afhankelijk is van de marktwerking.

Hoe wordt de energie opgewekt?

Zoals we eerder al noemden vindt Greenfoot het heel belangrijk om duurzaam te zijn. Dit betekent echter niet dat Greenfoot alleen maar groene stroom levert, integendeel. Slechts een klein percentage bestaat uit duurzaam opgewekte energie. En deze energie is overigens afkomstig uit Duitsland en voegt dus niets toe aan een duurzamere energiemarkt bij ons.

Opzegtermijn en opzegvergoeding

Voor dat je overstapt is het belangrijk om je te verdiepen in de voorwaarden die Greenfoot hanteert. Bijvoorbeeld met betrekking tot opzegtermijn -en vergoeding. Je moet om te beginnen rekening houden met een wettelijke opzegtermijn van 30 dagen. En als je een contract met een bepaalde looptijd hebt kun je deze niet kosteloos opzeggen. Hiervoor worden kosten in rekening gebracht.

Overstappen naar Greenfoot: waar moet ik op letten?

Aanmelden als nieuwe klant doe je door op de website een formulier in te vullen. Je krijgt dan een offerte per mail toegestuurd. Ga je akkoord met de offerte? Dan kun je deze getekend terugsturen naar Greenfoot. Zit je op dit moment nog bij een andere leverancier? Houdt er dan rekening mee dat je je moet houden aan opzegtermijn. En is de vaste looptijd van je huidige contract nog niet verstreken? Dan zal jouw oude leverancier een vergoeding van jou vragen. Greenfoot zal deze vergoeding niet voor jou betalen.

Contact opnemen met Greenfoot

Ben je nieuwsgierig geworden? Neem dan een kijkje op de website: www.greenfoot.nl. Ook kan het nuttig zijn om Greenfoot ervaringen van andere gebruikers door te lezen. Op internet vindt je vele Greenfoot reviews. Wil je in contact komen met deze aanbieder? Stuur dan een e-mail naar info@greenfoot.nl. Bellen kan naar 088 – 7333633. De klantenservice is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tussen 09.00 en 17.00.

Plaats een reactie

5 × 4 =