Leon energie

Geef een beoordeling

Wil je overstappen naar een andere energieleverancier maar voel je je een beetje overweldigd door het enorme aanbod energiemaatschappijen in Nederland? Heel begrijpelijk. En ook al leveren ze allemaal stroom, op andere punten kunnen ze toch behoorlijk van elkaar verschillen. Neem bijvoorbeeld de keuze voor duurzame stroom of juist niet, lage tarieven of juist een kwalitatief hoge service. Er valt dus genoeg te kiezen. Het beste kun je de verschillende aanbieders op alle punten die jij belangrijk vindt met elkaar vergelijken. Dan moet je natuurlijk wel de juiste informatie hebben. Wij hebben daarom alvast de gegevens van leverancier LEON hieronder op een rijtje gezet. Wil je meer weten over LEON? Dan is het slim om ook eens beoordelingen van LEON-gebruikers te lezen. Op internet zijn voldoende LEON reviews met LEON ervaringen te vinden.

Over LEON

LEON of voluit ‘LEON Zeewolde’ is een energieleverancier die zich in de eerste plaats richt op het leveren van duurzame energie aan inwoners van Zeewolde. Dit doen ze door lokaal energie op te wekken en te investeren in lokale opwekinitiatieven. Ook al doet de naam anders vermoeden, LEON Zeewolde levert ook aan huishoudens in de rest van het land.

Tarieven en energiecontracten van LEON

Bij LEON heb je de keuze uit een leveringspakket, een huurpakket en een kooppakket. Hieronder leggen we uit wat je hieronder moet verstaan:

  • Leveringspakket: LEON levert jouw energie voor een vaste periode tegen een vast tarief of voor onbepaalde tijd met een variabele energieprijs. Bij een variabele energieprijs wordt de prijs twee keer per jaar afgestemd op de marktprijs.
  • Huurpakket: bij dit pakket huur je zonnepanelen waar je zelf energie mee op kan wekken. Tegelijkertijd ontvang je stroom van LEON. Omdat je zelf zonnepanelen hebt zal de rekening lager zijn.
  • Kooppakket: bij dit pakket koop je zonnepanelen LEON, daarnaast krijg je energie.

Hoe wordt de energie opgewekt?

LEON wil energie duurzamer maken en gebruikt hiervoor 3 methoden:

  • Het opwekken van energie door het gebruik van ‘groene’ methoden zoals windkracht, zonkracht en biomassa.
  • Het investeren in lokale opwekinitiatieven zoals bijvoorbeeld het installeren van zonnepanelen.
  • Door lokaal energie op te wekken en deze lokaal te leveren blijft het transportvlies beperkt.

Opzegtermijn en opzegvergoeding

Wil je een contract afsluiten bij leverancier LEON? Dan is het voor de toekomst belangrijk om te weten hoe het zit met de opzegvoorwaarden. Bij LEON hoef je niet zelf op te zeggen. Je nieuwe leverancier kan dit voor jou doen. Houdt wel rekening met de wettelijke opzegtermijn van 30 dagen. Ook kan LEON kosten à 100 euro in rekening brengen voor het vroegtijdig beëindigen van een contract met een vaste looptijd.

Overstappen naar LEON: waar moet ik op letten?

Voordat je je aanmeldt bij LEON is het verstandig om LEON ervaringen van andere gebruikers door te lezen. Deze kun je vinden in de talloze LEON reviews op internet. Houdt bij het overstappen rekening met de opzegtermijn en je huidige contract. Is dit een contract voor een vastgestelde termijn en is de looptijd nog niet verstreken? Dan zal je een boete moeten betalen. LEON zal deze boete niet van jou overnemen.

Contact opnemen met LEON

Wil je meer weten over LEON? Kijk dan eens op de website: www.leonzeewolde.nl. Heb je vragen? Dan kun je een e-mail sturen naar info@leonzeewolde.nl. Bellen kan van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00. Het telefoonnummer van LEON is 036 – 5220650.

Plaats een reactie

2 × 1 =