Main energie

Geef een beoordeling

Overstappen naar een andere energiemaatschappij kan lonen. Want ook al heb je de keuze uit vele leveranciers, onderling zijn er grote verschillen. Bijvoorbeeld in prijs. Bij sommige leveranciers ben je veel goedkoper uit dan bij anderen. Ook zitten er flinke verschillen in de manier waarop de stroom wordt opgewekt. Sommige maatschappijen halen stroom uit fossiele brandstoffen terwijl andere bedrijven hun energie deels of zelfs voor 100% duurzaam opwekken. Het is dus heel goed mogelijk om een bedrijf te kiezen wat in elk opzicht aansluit bij jouw persoonlijke voorkeuren. Door ze met elkaar te vergelijken krijg je bovendien een nog beter beeld. Hieronder vindt je alvast een overzicht van leverancier MAIN Energie. Op basis van dit overzicht zal je waarschijnlijk al een stuk wijzer worden. Daarnaast kun je nog MAIN Energie ervaringen van andere gebruikers lezen in MAIN Energie reviews op internet.

Over MAIN Energie

MAIN Energie is sinds een jaar of tien actief op de Nederlandse energiemarkt. Het bedrijf bedient voornamelijk klanten uit de zakenwereld en het vastgoed. Daarnaast leveren ze ook aan particulieren. MAIN Energie wil zich van de concurrentie onderscheiden door maatschappelijk verantwoord te ondernemen op een manier die niet ten koste gaat van kwaliteit en duurzaamheid.

Tarieven en energiecontracten van MAIN Energie

Bij MAIN Energie kun je net zoals bij de meeste leveranciers kiezen uit contracten met een vast tarief en een variabel tarief.  Als je kiest voor een vast tarief betaal je gedurende een bepaalde periode een vast bedrag. Je kunt kiezen voor een periode van 1 of 3 jaar. Kies je voor een variabel tarief? Dan ga je een contract aan voor onbepaalde periode waarin je een bedrag betaalt op basis van de marktprijs. De prijs die je betaalt kan dus tijdens de contractperiode wijzigen.

Hoe wordt de energie opgewekt?

MAIN Energie is een duurzame leverancier die voor 100% groene stroom levert. Stroom is voor 82,37% afkomstig uit Noorse waterkracht. 15,54% wordt opgewekt met Zweedse waterkracht. 1,87% wordt opgewekt met biomassa in Nederland. Het resterende percentage wordt aangevuld met windenergie uit Nederland. Als je gas afneemt heb je als extra keuze de optie CO2 gecompenseerd gas.

Opzegtermijn en opzegvergoeding

Als je een contract bij MAIN Energie wilt opzeggen kun je dit telefonisch doorgeven aan de klantenservice. Je kunt het opzeggen van je oude contract ook overlaten aan je nieuwe leverancier. In alle gevallen moet je rekening houden met een opzegtermijn van 30 dagen. En heb je een contract voor bepaalde tijd? Dan zal MAIN Energie een opzegboete in rekening brengen.

Overstappen naar MAIN Energie: waar moet ik op letten?

Wil je een contract afsluiten bij MAIN Energie en zit je op dit moment nog bij een andere energiemaatschappij? Dan moet je rekening houden met een opzegtermijn van 30 dagen. En als je een contract met een vaste looptijd voortijdig opzegt zal je een boete moeten betalen. MAIN Energie zal deze boete niet van jou overnemen. Je draait dus zelf op voor de kosten.

Contact opnemen met MAIN Energie

Ben je benieuwd hoe anderen denken over deze leverancier? Zoek dan eens naar MAIN Energie reviews. Door de MAIN Energie ervaringen van anderen weet je meestal wel of de aanbieder je aanspreekt of niet. Wil je meer weten over de mogelijkheden MAIN Energie? Surf dan naar de website van MAIN Energie: www.mainenergie.nl. Bellen kan naar 088 – 08 09 000. De klantenservice is bereikbaar op werkdagen van 08.00 tot 17.00.

Plaats een reactie

16 + 19 =