NL energie

Geef een beoordeling

Ben je niet helemaal tevreden over je huidige energieleverancier en wil je weten of je bij een ander bedrijf misschien beter uit bent? De kans bestaat dat je ergens anders inderdaad beter uit bent. Het hangt er natuurlijk wel van af wat jij verstaat onder ‘beter’. Wil je zo min mogelijk voor je energie betalen? Dan is er waarschijnlijk wel een leverancier waar je goedkoper uit bent. En wil je een maatschappij die op een duurzame manier stroom opwekt? Dan is er vast en zeker een bedrijf waar de energie op een groenere manier wordt opgewekt. Zolang je maar goed weet wat je zelf wilt is het zoeken al een stuk minder gecompliceerd. Dan hoef je alleen nog maar de meest interessante aanbieders naast elkaar te zetten en met elkaar te vergelijken. Wil je eerst meer informatie over de kanshebbers? Wij maken vast een beginnetje met het overzicht hieronder. Centraal staat de Nederlandse Energie Maatschappij. Verder willen je nog als tip meegeven om Nederlandse Energie Maatschappij ervaringen van andere gebruikers te lezen. Deze kun je vinden als je zoekt op ‘Nederlandse Energie Maatschappij reviews’ op internet.

Over de Nederlandse Energie Maatschappij

Na de liberalisering van de energiemarkt was de Nederlandse Energie Maatschappij of ‘NLE’ in 2005 één van de eerste bedrijven die stroom ging leveren. De NLE hecht veel waarde aan klantcontact. Service en duidelijkheid staat hoog in het vaandel. Daarnaast zijn de prijzen een belangrijk speerpunt van deze leverancier. Door de prijzen laag te houden wil men betaalbaar zijn en blijven.

Tarieven en energiecontracten van de NLE

Bij de NLE kun je kiezen uit drie verschillende contracten met allemaal een vast tarief. Er is een contract voor een looptijd van 1, 3 en 5 jaar. Je bepaalt zelf hoe ‘groen’ jouw contract wordt. Hiervoor zijn de volgende categorieën in het leven geroepen:

  • Beetje Groen: energie afkomstig uit Europese waterkrachtcentrales.
  • Iets Groener: stroom die wordt opgewekt door Europese windmolens.
  • Echt Groen: stroom die wordt opgewekt met Nederlandse windmolens.

Hoe wordt de energie opgewekt?

Bij de Nederlandse Energie Maatschappij wordt alleen duurzame stroom opgewekt en geleverd. Er zijn echter wel gradaties in duurzaamheid. Dit wordt uitgedrukt in de bovengenoemde categorieën waar je uit kunt kiezen. Je bepaalt dus zelf hoe groen jouw stroom is.

Opzegtermijn en opzegvergoeding

Als je klant bent bij de NLE kun je het contract opzeggen door te bellen naar de klantenservice. Je kunt het contract ook door je nieuwe leverancier op laten zeggen. Vergeet niet dat er een opzegtermijn van 30 dagen geldt. En als de looptijd van je huidige contract nog niet verstreken is zal je een boete moeten betalen.

Overstappen naar NLE: waar moet ik op letten?

Wil je klant worden bij de NLE? Ga dan goed voorbereid te werk en zoek naar Nederlandse Energie Maatschappij reviews op internet. Hierin vindt je Nederlandse Energie Maatschappij ervaringen van andere gebruikers. Wil je nog steeds overstappen? Houdt dan rekening met een opzegtermijn bij je huidige leverancier. En heb je op dit moment nog een contract met een vast tarief lopen? Dan zal je waarschijnlijk een opzegboete moeten betalen. Deze boete wordt niet overgenomen door de NLE.

Contact opnemen met NLE

Wil je in contact komen met de NLE? Dan kun je bellen naar 088 – 73 073 07. De klantenservice is op werkdagen van 8.00 tot 18.00 bereikbaar. Je kunt ook een kijkje nemen op de website: www.nle.nl.

Plaats een reactie

een × vijf =