Nuon

Geef een beoordeling

Soms hoor je wel eens dat overstappen naar een andere energieleverancier heel gunstig uit kan pakken. Vraag jij je af of dit ook voor jou geldt? Wij helpen je om dit uit te zoeken. Om te beginnen moet je weten wat jij belangrijk vindt. Denk bijvoorbeeld aan zaken zoals duurzaamheid, lage prijzen, service of wellicht een combinatie hiervan. De meeste leveranciers kun je vervolgens wel in een bepaalde categorie plaatsen. Vervolgens kun je ze met elkaar vergelijken om te bepalen wat voor jou de beste optie is. Hieronder vindt je alvast een informatieoverzicht van energieleverancier Nuon. Daarnaast is het slim om ook kennis te nemen van Nuon ervaringen van andere gebruikers. Op basis van dit soort Nuon reviews is het vaak gemakkelijker om een keuze te maken.

Over Nuon

Nuon is in Nederland een grote naam op het gebied van energie. En dat is natuurlijk niet verbazend wanneer je bedenkt dat dit bedrijf zeker twee miljoen klanten heeft. Nuon levert niet alleen stroom maar ook andere energieproducten waaronder warmte, kou en gas.

Tarieven en energiecontracten van Nuon

Net als bij de meeste andere leveranciers heb je bij Nuon de keuze uit twee typen energiecontracten: vast en variabel. Bij een contract met een vaste prijs betaal je gedurende een bepaalde termijn hetzelfde bedrag voor je energie. Bij een energiecontract met een variabel tarief betaal je voor een onbepaalde tijd een wisselend bedrag. Twee keer per jaar wordt dit bedrag afgestemd op de marktprijs.

Hoe wordt de energie opgewekt?

Nuon streeft er naar om op de lange termijn alleen nog maar groene stroom te leveren. Op dit moment is het energieaanbod voor een deel nog grijs maar er wordt flink geïnvesteerd in duurzame projecten met betrekking tot wind -en waterkracht. Zo zal het energieaanbod van Nuon in de loop der tijd steeds meer verduurzamen.

Opzegtermijn en opzegvergoeding

Heb je eenmaal een contract bij Nuon? Dan kun je dit opzeggen door te bellen met de klantenservice. Je nieuwe leverancier kan er ook voor zorgen dat je oude contract wordt beëindigd. Let er wel op dat er een opzegtermijn van 30 dagen word gehanteerd. En heb je een contract met een vast tarief en een vaste looptijd? Dan kun je een opzegboete verwachten.

Overstappen naar Nuon: waar moet ik op letten?

Ben je nieuwsgierig geworden? Ga dan eens op internet zoeken naar NUON ervaringen. In NUON reviews bijvoorbeeld. Op basis daarvan kun je besluiten om de overstap te maken. Zit je nu nog bij een andere leverancier? Dan moet je rekening houden met de wettelijke opzegtermijn. En is de looptijd van je huidige energiecontract nog niet verstreken? Dan kunnen er consequenties zijn. Bij een variabel bedrag kun je meestal kosteloos opzeggen, maar bij een contract met een vast tarief zullen er waarschijnlijk kosten in rekening worden gebracht. Nuon kan deze kosten deels of in zijn geheel vergoeden. Voor meer informatie over de voorwaarden verwijzen we je naar de website van Nuon: www.nuon.nl.

Contact opnemen met Nuon

Wil je contact opnemen met energieleverancier Nuon? Dan kun je bellen naar het volgende nummer 0900 – 0808. De klantenservice van Nuon is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tussen 8.00 en 18.00.

1 gedachte over “Nuon”

  1. wil mijn meterstanden opgeven in verband met overdracht p.c.bothstraat 24 2805rd te gouda
    hoog 00 8142
    laag 009075
    gas 03451

    Beantwoorden

Plaats een reactie

3 × 4 =