Oxxio

Geef een beoordeling

Zit je al jaren bij dezelfde energieleverancier? Dan kun je je afvragen of je nog wel zo voordelig uit bent. Tijden veranderen en er zijn immers nog zoveel andere aanbieders die ook heel concurrerende tarieven hanteren. Er zijn echter nog andere punten waarop deze aanbieders zich van elkaar willen onderscheiden. Neem bijvoorbeeld service en klantcontact. Maar ook duurzaamheid en groene energie spelen een steeds grotere rol. Als dit belangrijk voor je is ga je waarschijnlijk liever in zee met een aanbieder die uitsluitend groene stroom levert. Door de verschillende aanbieders te bestuderen en met elkaar te vergelijken ontdek je meestal vanzelf welke leverancier bij jou past. Hieronder vindt je vast een overzicht van leverancier Oxxio. Daarnaast is het aan te bevelen om ook wat Oxxio ervaringen en Oxxio reviews van andere gebruikers te lezen.

Over Oxxio

Oxxio is sinds 2000 actief op de Nederlandse energiemarkt. Destijds heette het bedrijf nog ‘Energiebedrijf.nl’. Sinds 2011 valt Oxxio onder het grotere energieconcern Eneco. Oxxio levert uitsluitend groene stroom en gas. Het streven is om de klant meer bewust te maken van het energieverbruik. Hiervoor worden innovatieve tools ingezet zoals een app die klanten van Oxxio kunnen downloaden.

Tarieven en energiecontracten van Oxxio

Bij Oxxio kun je kiezen uit energiecontracten met verschillende looptijden waaronder 1, 2 en 3 jaar. Tijdens deze periode betaal je een vast bedrag. Je kunt ook kiezen voor een contract met een variabel tarief. Dit variabele tarief wil zeggen dat jouw bedrag tweemaal per jaar wordt afgestemd op de markttarieven.

Hoe wordt de energie opgewekt?

Oxxio levert 100% duurzame stroom. Deze stroom is afkomstig uit verschillende duurzame bronnen zoals bijvoorbeeld windturbines en waterkrachtcentrales. Het grootste percentage is afkomstig uit waterkracht.

Opzegtermijn en opzegvergoeding

Heb je een energiecontract bij Oxxio maar wil je hiervan af? Dan kun je dit natuurlijk altijd opzeggen. Vergeet niet dat je een opzegtermijn hebt van 30 dagen. Het opzeggen van een variabel contract voor onbepaalde tijd is meestal kosteloos. Maar heb je een contract met een vast tarief terwijl de looptijd nog niet verstreken is? Dan zal er een opzegboete in rekening worden gebracht.

Overstappen naar Oxxio: waar moet ik op letten?

Wil je overstappen naar energieleverancier Oxxio maar wil je eerst weten hoe andere gebruikers over dit bedrijf denken? Zoek dan eens naar Oxxio ervaringen en Oxxio reviews van Oxxio klanten. Als je de overstap uiteindelijk wilt maken moet je rekening houden met de opzegtermijn bij je huidige leverancier. En heb je op dit moment nog een contract met een vaste looptijd? Dan krijg je waarschijnlijk een opzegboete. In sommige gevallen wordt zo’n boete door je nieuwe leverancier betaald. Oxxio doet dit echter niet.

Contact opnemen met Oxxio

Wil je meer informatie over Oxxio? Ga dan naar de website: www.oxxio.nl. Heb je vragen? Stel ze dan via e-mail: klantenservice@oxxio.nl. Je kunt ook bellen naar de klantenservice. Deze is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tussen 8.30 en 19.00 op nummer

0900 – 55 66 777. Houdt rekening met 0,55 eurocent per gesprek plus de gebruikelijke belkosten.

Plaats een reactie

vier × 2 =