Powerpeers

Geef een beoordeling

Overweeg je om over te stappen naar een andere energieleverancier? Een goed idee, want zo’n overstap kan heel gunstig uitpakken. Er zijn vele leveranciers waar je uit kunt kiezen en de kans is groot dat je er één vindt die jou meer kan bieden dan je huidige energiemaatschappij. Wat dat ‘meer’ inhoudt is natuurlijk aan jou om te bepalen. Dit kunnen bijvoorbeeld lage tarieven zijn. Maar ook stroom die op een zeer duurzame manier is opgewekt. Of een uitstekende klantenservice die alles voor je regelt. Wij raden je aan om zoveel mogelijk aanbieders te onderzoeken en met elkaar te vergelijken. De beste kandidaat komt dan al snel bovendrijven. Vindt je het lastig om een begin te maken? Lees dan vast ons overzicht van Powerpeers hieronder. Natuurlijk is dit overzicht alleen niet voldoende om een keuze te maken. Het is verstandig om daarnaast ook Powerpeers reviews te zoeken op internet. Door Powerpeers ervaringen van andere gebruikers te lezen weet je precies wat je van deze aanbieder kunt verwachten.

Over Powerpeers

Powerpeers is een Nederlands collectief van energieaanbieders. Het gaat hier om Nederlandse huishoudens die zelf duurzame energie opwekken maar meer produceren dan ze zelf nodig hebben. Het overschot bieden ze via Powerpeers aan. Als klant kun je zelf bepalen voor welke aanbieder je kiest. En heeft deze aanbieder niet voldoende energie? Dan vult Powerpeers dit aan met groene stroom. Klanten van Powerpeers betalen een vaste prijs voor hun energie.

Tarieven en energiecontracten van Powerpeers

Als klant van Powerpeers kun je kiezen uit twee energiecontracten:

  • Samenstroom + Gas met CO2-compensatie: bij dit energiecontract voor onbepaalde tijd neem je stroom af van particuliere aanbieders en CO2 gas van Powerpeers zelf.
  • Samenstroom:  bij dit contract voor onbepaalde tijd ontvang je stroom van de particuliere aanbieders bij Powerpeers.

Zoals je misschien al opgemerkt hebt kun je bij Powerpeers alleen contracten voor onbepaalde tijd afsluiten. Dit zijn contracten waarbij je een variabel bedrag betaalt. Dit betekent dat het bedrag tweemaal per jaar wordt aangepast aan het markttarief.

Hoe wordt de energie opgewekt?

De energie van Powerpeers wordt opgewekt door particulieren. De energie is daarom per definitie groen. Daarbij komt ook nog eens dat de energie afkomstig is uit eigen land en daarmee uiterst duurzaam. Powerpeers levert ook gas. Nu is gas per definitie niet duurzaam, maar bij Powerpeers zorgt men er wel voor dat het gas CO2 gecompenseerd is.

Opzegtermijn en opzegvergoeding

Bij Powerpeers ga je per definitie een contract aan voor onbepaalde tijd met een variabel tarief. Het grote voordeel hiervan is dat je op elk moment  je contract op kunt zeggen zonder dat hier kosten aan verbonden zijn. Uiteraard moet je wel rekening houden met de wettelijke opzegtermijn van 30 dagen.

Overstappen naar Powerpeers: waar moet ik op letten?

Ben je benieuwd naar Powerpeers? Kijk dan eens op de website: www.powerpeers.nl. Ook is het een goed idee om op internet te zoeken naar Powerpeers ervaringen van andere gebruikers. Er zijn diverse websites waar je Powerpeers reviews kunt vinden. Ben je overtuigd? Dan kun je contact opnemen met de Powerpeers en een contract afsluiten. Heb je op dit moment nog een contract lopen bij een andere leverancier? Onthoudt dan dat je rekening moet houden met de wettelijk opzegtermijn. En zeg je een contract met een vast tarief vroegtijdig op? Dan kan jouw oude leverancier een boete in rekening brengen. Powerpeers zal deze boete niet vergoeden.

Contact opnemen met Powerpeers

Wil je contact opnemen met Powerpeers? Stuur dan een e-mail naar service@powerpeers.com. Bellen kan naar 020 – 220 23 00. De klantenservice van Powerpeers is op werkdagen bereikbaar tot en met 18.00 ’s avonds.

Plaats een reactie

twee × drie =