Qurrent

Geef een beoordeling

Heb je twijfels bij je huidige energieleverancier en overweeg je om over te stappen naar een andere aanbieder? Dan heb je vast wel gezien hoeveel energieaanbieders er in Nederland zijn. Een enorm aanbod wat behoorlijk overweldigend kan zijn. Wellicht vraag je je af hoe je hieruit ooit een keuze moet maken. Dan hebben wij een goede tip voor jou: weet wat belangrijk voor jou is. Omdat elke aanbieder stroom levert probeert men zich vooral op andere punten te onderscheiden van de concurrentie. Vindt jij duurzaamheid erg belangrijk? Wellicht is leverancier Qurrent dan iets voor jou. In het onderstaande overzicht vindt je alles wat je weten moet over deze leverancier. Ook is het een goed idee om op internet te zoeken naar Qurrent ervaringen van andere gebruikers. Op basis van dit soort Qurrent reviews krijg je een goed beeld van de klanttevredenheid van deze maatschappij.

Over Qurrent

Energieleverancier Qurrent werd in 2011 opgericht door de stichting DOEN, het Klimaatbureau en de Natuur- en Milieufederaties. Het streven van Qurrent is om op een duurzame manier stroom op te wekken én te gebruiken. Qurrent wekt zelf groene stroom op door middel van windkracht. Daarnaast leveren ook de klanten van Qurrent zelf stroom. Bijvoorbeeld door het inzetten van zonnepanelen of windmolens. Het behalen van maximale winst heeft niet de hoogste prioriteit voor Qurrent. Deze leverancier levert daarom energie tegen de inkoopprijs. Wil je meer weten over Qurrent? Kijk dan eens op de website: www.qurrent.nl.

Tarieven en energiecontracten van Qurrent

Bij Qurrent kun je net zoals bij de meeste andere energiemaatschappijen kiezen uit een contract met een vaste prijs en een contract met een variabel bedrag. Bij het contract met een vast bedrag is er een bepaalde looptijd waarin je steeds hetzelfde tarief betaalt. Bij het contract voor onbepaalde tijd met een variabele prijs betaal je een prijs die samenhangt met de markprijs. Deze prijs varieert en jouw tarief kan daarom altijd stijgen of dalen. Tweemaal per jaar word het bedrag opnieuw afgestemd.

Hoe wordt de energie opgewekt?

Qurrent levert uitsluitend duurzaam opgewekte, groene energie. En deze aanbieder gaat nog een stapje verder door te streven naar een situatie waarin ieder huishouden precies zoveel opwekt als er wordt verbruikt. Een optimale, zelfvoorzienende situatie waar de aarde nauwelijks wordt belast.

Opzegtermijn en opzegvergoeding

Heb je een contract bij Qurrent en wil je hier vanaf? Dan kun je het contract schriftelijk of per e-mail opzeggen. Je kunt dit ook overlaten aan je nieuwe leverancier. De enige voorwaarde voor het opzeggen is de opzegtermijn van 30 dagen. Deze leverancier legt namelijk geen boetes op voor het vroegtijdig beëindigen van een contract. En hierbij wordt geen onderscheid gemaakt tussen contracten met een vaste of onbepaalde looptijd.

Overstappen naar Qurrent: waar moet ik op letten?

Ben je benieuwd naar de meningen van andere Qurrent-gebruikers? Lees dan Qurrent reviews. Hierin vindt je voldoende Qurrent ervaringen om een goed beeld te krijgen van deze aanbieder. Ben je overtuigd van je toekomstige overstap naar Qurrent? Dan zijn er twee dingen waar je op moet letten. Ten eerste de opzegtermijn van 30 dagen. Ten tweede zijn er consequenties voor het vroegtijdig opzeggen van een contract met een vaste looptijd. Waarschijnlijk zal je een boete moeten betalen. Qurrent wil dit liever niet en laat jouw nieuwe contract daarom pas ingaan op de einddatum van je oude contract.

Contact opnemen met Qurrent

Ben je geïnteresseerd in deze aanbieder? Neem dan contact op door een e-mail te sturen naar vraag@qurrent.nl. Bellen kan op werkdagen tussen 8.30 en 19.00 naar het volgende telefoonnummer: 088 – 777 1200.

Plaats een reactie

12 + elf =