WindUnie

Geef een beoordeling

Is de looptijd van je huidige energiecontract bijna verstreken en wil je overstappen naar een andere leverancier? Dan heb je ruime keus. Er zijn inmiddels tientallen leveranciers actief op de Nederlandse energiemarkt. En allemaal hebben ze hun eigen sterke punten. Soms zijn dit de lage prijzen, dan weer duurzaamheid of service. En soms juist een combinatie van deze of andere zaken. Zoek je echter een heel nieuwe manier van energie afnemen? Misschien is de Windunie dan wel wat voor jou. Ben je nieuwsgierig geworden? Kijk dan vast even op internet. Je vindt er vast en zeker Windunie reviews. Zo weet je precies hoe andere gebruikers over de Windunie denken.

Over Windunie

Windunie is een samenwerkingsverband van particuliere energieproducenten. Dit zijn mensen die windmolens hebben of zelf windmolenparken bezitten. In totaal omvat de Windunie maar liefst 20% van het aanbod windenergie in Nederland. Windunie is daarmee één van de grootste aanbieders van duurzame Nederlandse energie.

Tarieven en energiecontracten van Windunie

Windunie is geen echte producent maar meer een coöperatie van producenten die energie doorverkoopt. Je kunt hier als consument dus ook niet zelf een contract bij afsluiten. Als klant van Greenchoice is het echter wel mogelijk om specifiek te kiezen voor energie van de Windunie. Zo weet je altijd precies waar je energie vandaan komt. Ben je benieuwd naar de Windunie ervaringen van Greenchoice gebruikers? Raadpleeg dan het internet.

Hoe wordt de energie opgewekt?

Omdat de Windunie garant staat voor duurzame energieproductie weet je als consument zeker dat je groene stroom krijgt. Daar komt nog eens bij dat de stroom uitsluitend in Nederland wordt opgewekt. Dit betekent weinig transportverlies en een hoge efficiency. Bovendien levert de Windunie een wezenlijke bijdrage aan de verduurzaming van de Nederlandse energiemarkt.

Opzegtermijn en opzegvergoeding

Als je via Greenchoice kiest voor energie van de Windunie heb je altijd een variabel contract. Dit betekent dat je een contract afsluit voor onbepaalde tijd. De prijs die je betaalt staat niet vast maar wordt twee keer per jaar berekend op basis van de marktprijs. Het bedrag wat je betaalt kan daarom in hoogte variëren. Het voordeel van een variabel contract is dat je het op ieder gewenst moment kunt beëindigen zonder dat hier kosten aan verbonden zijn. Natuurlijk moet je wel rekening houden met een opzegtermijn van 30 dagen.

Overstappen naar Windunie waar moet ik op letten?

Heb je Windunie reviews gelezen en wil je via Greenchoice afnemer worden? Stuur dan een mailtje naar de klantenservice van Greenchoice. Je kunt hen bereiken door te mailen naar vragen@greenchoice.nl. Je kunt dan meteen al je vragen stellen. Over de Windunie ervaringen van anderen bijvoorbeeld. Heb je nu nog een contract lopen bij een andere producent? Dan moet je rekening houden met de opzegtermijn. En is het een contract voor bepaalde tijd? Dan kun je dit contract alleen beëindigen door een opzegboete te betalen.

Contact opnemen met Windunie

Wil je meer informatie over de Windunie? Neem dan contract op met Greenchoice. Je kunt mailen naar vragen@greenchoice.nl. Bellen kan op werkdagen tussen 8.30 en 17.30 naar 010 – 478 23 26. Op zaterdag is de klantenservice bereikbaar tussen 8.30 en 16.00.

Plaats een reactie

4 × twee =